Hlavní obsah

Giggs prodloužil smlouvu v Manchesteru do roku 2009

MANCHESTER

Velšský fotbalista Ryan Giggs prodloužil svůj svazek s Manchesterem United ještě o jeden rok. Třiatřicetiletý útočník, jenž je nejúspěšnějším hráčem v historii klubu, podepsal se svým osudovým mužstvem kontrakt do roku 2009.

Článek

Je tedy pravděpodobné, že překoná rekord anglické legendy Bobbyho Charltona v počtu startů v dresu "Rudých ďáblů". Nedávný sedmdesátník Charlton nastoupil za klub z Old Traffordu v 759 utkáních, Giggsovi zbývá k této metě 33 zápasů.

"Ryan Giggs ztělesňuje slovo loajalita," charakterizoval dlouholetý trenér United Alex Ferguson svého svěřence, jenž do klubu přišel ve čtrnácti letech.

Klíčový muž Manchesteru posledního desetiletí je zároveň nejúspěšnějším hráčem jeho bohaté historie. Ve sbírce má 18 vybojovaných trofejí, včetně devíti mistrovských titulů, čtyř triumfů v Anglickém poháru a vítězství v Lize mistrů 1999.

"Užívám si fotbal víc než kdykoli předtím a doufám, že budu hrát za Manchester United, jak jen dlouho to půjde," uvedl po podpisu smlouvy Giggs, jenž se po květnovém utkání proti České republice rozloučil s reprezentací Walesu.

Reklama

Související témata: