Hlavní obsah

Aston Villa je ochotná uvolnit kouče O´Neilla k reprezentaci

BIRMINGHAM

Předseda Aston Villy Randy Lerner je ochoten uvolnit trenéra Martina O´Neilla k anglické reprezentaci, pokud bude Fotbalová asociace chtít nahradit stávajícího kouče Steva McClarena. Právě O'Neill patří po středeční kvalifikační prohře Angličanů v Rusku v úvahách o McClarenově nástupci mezi nejčastěji skloňovaná jména. Dalšími jsou především José Mourinho, Jürgen Klinsmann, Fabio Capello či Marcello Lippi.

Článek

O'Neill mohl nastoupit k anglickému národnímu týmu už loni po mistrovství světa, tehdy ale nakonec dostal přednost McClaren. Nyní mu nahrává i to, že klub z Birminghamu má za sebou po předcházející sezóně plné změn povedený start do nového ročníku.

"Předpokládám, že by asociace měla mít o Martina zájem. Už jen kvůli tomu, jakou práci odvádí v Aston Ville," řekl dnes BBC americký miliardář. "A já bych mu nechtěl stát nijak v cestě. Absolutně nepochybuji o tom, že by mohl být velmi úspěšným trenérem reprezentace," dodal Lerner.

Spekulace o možném odvolání McClarena se vyrojily po středeční moskevské porážce 1:2, po níž už Anglie nemá postup na ME ve svých rukou a musí doufat v zakolísání Rusů. McClaren však má i své zastánce. "Drž se, Steve, ještě není všemu konec. Dokud nejsme vyřazeni, máme šanci. Bohužel už nemáme svůj osud pod kontrolou, ale občas se stávají různé věci," vzkázal reprezentačnímu trenérovi Bobby Robson, bývalý kouč Anglie.

"Neztrácej odvahu, nečti noviny a žij svůj život. Snad nám Izrael pomůže," dodal Robson s výhledem na příští duel Rusů v kvalifikační skupině E.

Reklama

Související témata: