Hlavní obsah

Rosický po měsíční pauze možná bude alespoň náhradníkem

LONDÝN

Reprezentační kapitán Tomáš Rosický se po svalových problémech možná objeví v sobotním utkání Arsenalu s Boltonem v anglické lize alespoň mezi náhradníky. Český fotbalista kvůli zranění nehrál za londýnský klub měsíc a vynechal i středeční kvalifikační zápas s Německem v Mnichově, kde jen z tribuny přihlížel tříbrankovému vítězství Brücknerova výběru.

Článek

"Tomáš už by mohl být na lavičce, ale rozhodnu se zítra," uvedl na páteční tiskové konferenci před utkáním s Boltonem kouč vedoucího týmu Premier League Arséne Wenger.

V kádru Arsenalu pro sobotní duel překvapivě chybí německý brankář Jens Lehmann, přestože už se zotavil ze zranění achilovky a lokte a minulý týden vychytal reprezentaci postupovou remízu v Irsku. Proti českým fotbalistům nenastoupil kvůli disciplinárnímu trestu. Wenger se rozhodl ponechat mezi tyčemi Španěla Manuela Almuniu, který mezitím Lehmanna úspěšně zastoupil.

"Rozhodl jsem se neměnit sestavu a pokračovat v dosavadním trendu. Máme tři prvotřídní brankáře a chytat může pouze jeden. Lehmann je zklamaný, ale je to inteligentní kluk a ví, co musí udělat," prohlásil francouzský kouč, který jako náhradníka vybral k utkání s Boltonem opět Poláka Lukasze Fabianského.

Reklama

Související témata: