Hlavní obsah

Rosický se brankou podílel na výhře fotbalového Arsenalu

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický oslavil návrat po zranění brankou, kterou pomohl Arsenalu k vítězství 2:0 nad Boltonem. Londýnský celek, který v úterý nastoupí v Lize mistrů doma proti pražské Slavii, pokračuje ve výborných výkonech. Z devíti zápasů ztratil body jen za jednu remízu a v čele anglické ligy má dvoubodový náskok před Manchesterem United, navíc má zápas k dobru.

Článek

Bolton přijel s taktikou nedostat branku a dlouho se mu to dařilo. Arsenal se nemohl přes důslednou obranu prosadit ke své typické kombinaci a nedostával se do vyložených šancí. Až v 68. minutě se k přímému kopu postavil obránce Touré a střelou po zemi otevřel skóre. Přímý kop pro něj vybojoval právě Rosický, který se dostal na hřiště společně s Walcottem v 62. minutě.

A právě akce těchto dvou střídajících hráčů přinesla vítěznou pojistku. Walcott utekl po křídle a na malém vápně našel Rosického, který se nemýlil. Český záložník si zahrál po měsíční pauze zaviněné zraněním stehenního svalu.

Arsenal nastoupil v sestavě: Almunia - Sagna, Touré, Gallas, Clichy - Eboue (62. Walcott), Fabregás, Flamini, Hleb (89. Diaby) - Eduardo (62. Rosický), Adebayor.

Manchester United deklasoval Aston Villu 

Naprostý kolaps potkal fotbalisty Aston Villy v utkání s Manchesterem United. Brzy přitom vedli, když Agbonlahor po 612 minutách ukončil neprůstřelnost Van der Sara v brance hostů. Jenže Manchester má Rooneyho, který se prosadil hned dvakrát; včetně reprezentačních a pohárových zápasů skóroval již v pěti utkáních za sebou. Do poločasu pak ještě zvýšil Ferdinand.

Po změně stran dostala snaha Aston Villy po vyrovnání další trhlinu. To byl nejprve vyloučen Reo-Coker a o chvíli později i brankář Carson. Naprosto rozloženou Aston Villu pak podržel náhradní gólman Taylor, který chytil tři jisté góly včetně penalty Rooneyho, který tak nedosáhl na hattrick. Nakonec ale i Taylor kapituloval, když na konečných 4:1 upravil Giggs.

Petr Čech udržel čisté konto

Fotbalisté Liverpoolu zvítězili v městském derby na hřišti Evertonu 2:1 zásluhou dvou penalt nizozemského střelce Dirka Kuijta. Vítězná branka padla až v nastaveném čase, kdy Kuijt proměnil pokutový kop za ruku domácího Nevillea.

Liverpool byl sice po celý zápas aktivnější, ale do vedení šli domácí. Po závaru před brankou si dezorientovaný Hyypiä vstřelil vlastní gól. Po změně stran ale Liverpool zabral a brzy se dočkal vyrovnání. Po rychlém brejku fauloval Hibbert unikajícího Gerrarda a byl vyloučen, navíc hosté zahrávali pokutový kop, který Kuijt proměnil.

V samém závěru pak musel na brankové čáře zaskočit za brankáře Evertonu Neville, jeho zákrok rukou byl oceněn červenou kartou a druhou penaltou. I tu Kuijt využil a strhl výhru na stranu Liverpoolu.

Střeleckou smůlu z posledních zápasů protrhli hráči Chelsea, kteří zvítězili 2:0 na hřišti Middlesbrough. Celek českého brankáře Petra Čecha nasměroval za ziskem tří bodů již po sedmi minutách hry kanonýr Drogba, na jehož trefu po změně stran navázal obránce Alex. Chelsea i přesto vinou nedávné série špatných výsledků zůstává sedmá.

Premier League - 10. kolo:
Everton - Liverpool 1:2 (38. vlastní Hyypiä - 54. a 90.+1 Kuijt obě z pen.), Arsenal - Bolton 2:0 (68. Touré, 80. Rosický), Blackburn - Reading 4:2 (18. a 82. z pen. McCarthy, 22. Santa Cruz, 32. Tugay - 80. a 90.+1 Doyle), Fulham - Derby 0:0, Manchester City - Birmingham 1:0 (37. Blumer), Middlesbrough - Chelsea 0:2 (7. Drogba, 57. Alex), Wigan - Portsmouth 0:2 (81. Mwaruwari, 86. Johnson), Aston Villa - Manchester United 1:4 (13. Agbonlahor - 36. a 44. Rooney, 45.+2 Ferdinand, 75. Giggs).

Reklama

Související témata: