Hlavní obsah

Trenér Mourinho se do Anglie hned tak vrátit nechce

LONDÝN

Portugalský trenér José Mourinho, jenž byl před měsícem náhle odvolán od fotbalistů Chelsea, nemá v úmyslu vrátit se v nejbližší době do anglické ligy. Láká ho angažmá v některém z italských klubů. S díky odmítl i přání řady fanoušků, aby vystřídal Steva McClarena u anglické reprezentace. K národnímu týmu se podle něj cizí trenér ani nehodí.

Článek

Britský list The Sun krátce po Mourinhově vyhazovu přinesl informaci, že aby kouč dostal v přepočtu půlmiliardové odstupné, musel podepsat doložku, že se příští dva roky do anglické ligy nevrátí. Konkurenční doložka by se sice na reprezentaci neměla vztahovat, přesto o jejím převzetí Mourinho neuvažuje.

"Myslím, že v Anglii mne uctívá hodně lidí a já zase uctívám anglický fotbal. Teď se do něj ale vracet nechci," prohlásil pro News of the World čtyřiačtyřicetiletý trenér, který by raději zkusil jinou výzvu. "Rád bych pokračoval v klubu, u reprezentace ještě ne. Možná později, ale národní tým je práce spíše pro někoho, kdo se nechce předřít," vysvětlil Portugalec. "Líbila by se mi Itálie, tam bych si mohl vyzkoušet souboje s tamními stratégy."

Mourinho kritizoval fenomén zahraničních trenérů u národních týmů. "Jsem rozhodně proti tomu, aby se k reprezentacím stavěli cizinci. Ne že bych pochyboval o jejich profesionalitě, ale podle mého by měl být národní tým nejen výběrem nejlepších hráčů té které země, ale také nejlepších trenérů," prohlásil.

Reklama

Související témata: