Hlavní obsah

Adebayor si připadá jako kříženec Drogby s Kanuem

LONDÝN

Napůl Didier Drogba, napůl Nwankwo Kanu. Tak se charakterizoval v rozhovoru pro klubový magazín útočník londýnského Arsenalu Emanuel Adebayor. Třiadvacetiletý útočník z afrického Toga bude dnes večer při utkání Ligy mistrů velkou hrozbou pro obranu pražské Slavie.

Článek

Vytáhlý fotbalista si myslí, že se v něm snoubí technika jeho předchůdce v Arsenalu Nwankwo Kanua se silou, dynamikou a střeleckými vlohami Didiera Drogby z konkurenční Chelsea. V současnosti je prý díky usilovné práci rychlejší a silnější, než kdy byl Kanu. "Hodně lidí mi teď říká, že jsem dobrý v koncovce, silný ve vzduchu a v soubojích, nebo že jsem rychlý. To mi dává jistotu, ale pořád se musím dál zlepšovat," uvedl Adebayor.

Právě proto prý dokázal dříve kritizovaný hráč nahradit Francouze Thierry Henryho, který v létě zamířil do Barcelony. "Když jsem přišel do Londýna, říkali o mně, že jsem sice dobrý hráč, ale neumím střílet góly," zavzpomínal Adebayor na své začátky v Arsenalu, poznamenané spíše vysedáváním na lavičce. "Nebyl jsem navíc zvyklý na anglický fotbal a trvalo mi, než jsem se přizpůsobil," dodal hráč, který do Anglie zamířil vloni z Monaka.

Právě na Adebayorovi zřejmě bude stát ofenziva londýnského týmu v utkání proti Slavii. "Proti velkým týmům, které chtějí vyhrát, je to snazší. Slavia ale není taková, naopak, zápasy proti menším týmům mohou být velmi obtížné. Budou zalezlí a hrát na remízu," odhadl Adebayor taktiku, s níž vyrukuje vedoucí tým české ligy na lídra tým anglické soutěže. Právě proto se chce Adebayor spolehnout na svou rychlost.

Reklama

Související témata: