Hlavní obsah

Lehmann bude čekat na šanci jen chvíli, pak z Arsenalu odejde

Atmosféru kolem fotbalistů Arsenalu těsně před dnešním zápasem Ligy mistrů s pražskou Slavií rozvířil brankář Jens Lehmann, který dal trenérovi Arsénu Wengerovi ultimátum. Buď začne Lehmanna opět stavět, nebo si německý gólman najde angažmá jinde. Lehmann v úterním rozhovoru pro německou placenou televizi Premiere prohlásil, že se cítí Wengerovým jednáním ponížený.

Článek

Lehmanna prý frustruje, že kouč nyní neustále sází jen na Španěla Manuela Almuniu. "Pokud to takhle půjde dál, budeme si o tom muset asi jednoho dne promluvit," prohlásil sedmatřicetiletý brankář. Jeho pozice v Arsenalu se nelíbí ani trenérovi německé reprezentace Joachimu Löwovi, který chce, aby Lehmann začal v klubu chytat, protože bez zápasové praxe ho nebude moci využívat v národním týmu.

"Dá se to chápat tak, že se mne snaží ponížit. Myslím, a to bych rád vzkázal svému drahému trenérovi, že by nikdo neměl hráče ponižovat tak dlouho," uvedl Lehmann. Z Arsenalu se prý brankáři ještě odcházet nechce, jen by rád viděl nějakou odezvu na svou snahu o návrat.

Obul se i do svých konkurentů, Almunii a Poláka Lukasze Fabianského. "Wenger rád říká, že má tři brankáře světových kvalit. Jeden z nich asi budu já, ale co dokázali oni? Nevybavuji si, že by na světové scéně něčeho dosáhli. Almunia navíc zatím nedokázal, že by nám uměl vychytat zápas," řekl gólman, jenž pomohl německé reprezentaci k postupu na Euro 2008.

Reklama

Související témata: