Hlavní obsah

Trenér Wenger po vítězství nad Slavií krotí euforii

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu vyhráli dvanáct zápasů za sebou a v úterý po exhibičním výkonu rozstříleli v Lize mistrů 7:0 pražskou Slavii, ale trenér Arséne Wenger krotí euforii. Francouzský kouč upozornil, že jeho svěřenci mají před sebou těžké zápasy, hned v neděli hrají na Anfield Road s Liverpoolem.

Článek

Arsenal dělí jen dva zápasy od vyrovnání rekordních čtrnácti vítězných utkání ve všech soutěžích, kterých dosáhl před dvaceti lety. Mnozí už vzpomínají na tažení Arsenalu sezónou 2003/04, kdy vyhrál Premier League bez porážky.

Podle Wengera se však teprve ukáže skutečná kvalita týmu, v němž hraje i kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický. "Jsem velmi sebevědomý, ale ještě je příliš brzo. Za měsíc budeme vědět víc, protože hrajeme osm z deseti zápasů venku," uvedl.

Připomněl, že před dvěma měsíci ho lidé považovali za blázna, protože nenakupoval posily, a s jeho týmem nepočítali ani mezi nejlepších sedm celků anglické ligy. Také proto se úspěšnou sérií nenechává unést. "Nemáme k tomu důvod, protože přesně ti, kdo dneska tvrdí, že můžeme vyhrát Ligu mistrů, před dvěma měsíci prohlašovali, že skončíme patnáctí. Musíme být realističtí, připravit se na další zápas a ukázat, že ho dokážeme vyhrát," řekl.

Po utkání se Slavií osmapadesátiletý Francouz vyzdvihl především výkon talentovaného útočníka Thea Walcotta, který premiéru v Lize mistrů ozdobil dvěma góly a měl nadosah hattrick. Podle Wengera si osmnáctiletý fotbalista řekl o místo v národním týmu.

Walcottovo zakončení je smrtící

Reprezentačnímu kouči Stevu McClarenovi doporučil, aby mladíčka použil k oživení útočné síly týmu, kterému se po porážce v Rusku vzdálil postup na mistrovství Evropy. "Stěžujete si, že nemáte útočníky, a tady jeden je. Má inteligenci, fantastickou rychlost a jeho technika se zlepšuje. Viděli jsme, jak smrtící může být jeho zakončení. Před brankou nezmatkuje, má talent," vzkázal kouči.

Angličané hrají 16. listopadu přípravné utkání s Rakouskem, o pět dní později zakončí kvalifikaci domácím zápasem s Chorvatskem.

Reklama

Související témata: