Hlavní obsah

Anglický Tottenham odvolal trenéra Jola

LONDÝN

Fotbalisty Tottenhamu včetně českého brankáře Radka Černého už nevede Martin Jol. Vedení anglického prvoligového klubu ve čtvrtek oznámilo propouštění nizozemského kouče. Spolu s ním odešel jeho asistent Chris Hughton, v pátek klub propustil i kouče gólmanů Hanse Segerse.

Článek

V nedělním ligovém zápase s Blackburnem povede mužstvo trenér mládeže Tottenhamu Clive Allen. Mohl by pozvednou ofenzivní sílu týmu, protože v dobách své aktivní kariéry patřil k výborným útočníkům. V sezóně 1986/87 vstřelil 49 branek, což je klubový rekord.

Závěr Jolova tříletého angažmá v londýnském klubu byl rozpačitý. Už během čtvrtečního zápasu Poháru UEFA se španělským Getafe se v zákulisí objevovaly informace, že je Nizozemec odvolaný. Porážka 1:2 nakonec opravdu byla posledním vystoupením Tottenhamu pod jeho vedením.

Před začátkem sezóny se od Tottenhamu po dvou pátých místech čekal útok na elitní čtveřici anglické ligy. Hned po prvním zápase, kdy favorit prohrál s nováčkem ze Sunderlandu, se začalo spekulovat o Jolově odchodu. V dalších zápasech se výsledky nijak nezlepšily, v pondělí Tottenham prohrál 1:3 s Newcastlem a v tabulce je třetí od konce s jediným vítězstvím z deseti zápasů.

Nový trenér ještě není znám 

Jola proto odvolání nepřekvapilo. "Ve světle výsledků chápu postoj klubu," uvedl na internetových stránkách Tottenhamu, kde se mu líbilo. "Užíval jsem si to tady. Tottenham Hotspur je výjimečný klub a chci poděkovat úžasným hráčům i funkcionářům. Pro mě byla vždycky úžasná i podpora fanoušků, takže bych rád poděkoval i jim - nikdy bych na ně neměl zapomínat," dodal na rozloučenou.

Jméno nového trenéra vedení klubu ještě nezveřejnilo, ale hlavním kandidátem je podle zákulisních informací současný kouč Sevilly Juande Ramos. Funkcionáři Tottenhamu se s ním setkali už v srpnu.

Reklama

Související témata: