Hlavní obsah

Gólman Čech oslavil jubileum v anglické lize výhrou 6:0

LONDÝN

Brankář Petr Čech oslavil svůj stý zápas v anglické fotbalové lize jasnou výhrou Chelsea 6:0 nad Manchesterem City. Český reprezentant vychytal již čtvrtou nulu za sebou. Chelsea, která se po změně trenérů opět dostala do formy, vyhrála včetně Ligy mistrů páté utkání po sobě a v tabulce se posunula na čtvrté místo.

Foto: PRÁVO/Jan Krůta

Gólman londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Zápas s Manchesterem City měl být podle papírových předpokladů vyrovnaný, ovšem Chelsea od začátku ukazovala, že půjde o jednoznačnou záležitost. Činil se především tvůrce hry Lampard, který byl u prvních tří branek. Nejprve vysunul Essiena, který střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre, a následně vnějším nártem skvěle uvolnil Drogbu. Ten potvrdil pověst kanonýra a mezi nohama brankáře poslal míč podruhé do sítě. Útočník z Pobřeží slonoviny vstřelil i třetí gól, když dorazil Lampardovu střelu.

Manchester City, který byl před zápasem na třetím místě tabulky, zápas nezvládl a inkasoval další tři branky z kopaček Colea, Kaloua a Ševčenka. Trenéru Erikssonovi se tak nevyplatil tah z poloviny týdne, kdy na měsíční hostování poslal do Cardiffu mladého brankáře Kaspera Schmeichela, který patřil k oporám týmu. Jeho náhradník Hart třikrát inkasoval střelou mezi nohy.

Čech se ve svém jubilejním zápase příliš práce neměl. Své umění musel předvést pouze na začátku utkání, kdy už po třech minutách hry musel na poslední chvíli vyškrábnout centr stáčející se do branky. Za stavu 1:0 pak robinsonádou vyrazil přesně zahraný přímý kop Petrova.

Manchester United se ujal vedení v tabulce

Již osmou ligovou výhru za sebou vybojovali fotbalisté Manchesteru United, když porazili Middlesbrough 4:1. Byla to pro ně rovněž čtvrtá výhra po sobě se čtyřmi vstřelenými brankami. Vítěznou trefu zaznamenal kanonýr Rooney, který se střelecky prosadil již v šestém utkání za sebou. Manchester se tak minimálně do neděle dostal do čela tabulky, kde má jednobodový náskok před Arsenalem, který však má dva zápasy k dobru.

Manchester začal skvěle, již po třech minutách povedeně vystřelil Nani a otevřel skóre. Za další tři minuty ale bylo vyrovnáno po hlavičce Aliadiera. Rozhodující moment přišel po půlhodině hry, když se po chybné rozehrávce hostů dostal k míči Rooney a tvrdou ranou strhl vítězství na stranu obhájců titulu. Rooney pak byl i u pojišťující branky, když nádherně patičkou uvolnil Teveze, který se v zakončení nemýlil. Argentinský střelec pak zaznamenal i čtvrtý gól.

Fotbalisté Newcastlu nezvládli zápas na hřišti Readingu, kde prohráli 1:2. Rozhodující branku vstřelil šest minut před koncem irský reprezentant Long. Český obránce David Rozehnal do hry v dresu Newcastlu nezasáhl.

Od 18:15 se hraje zápas Portsmouthu s West Hamem.

Výsledky 11. kolo Premier League:
Birmingham - Wigan 3:2 (26. z pen. a 81. Kapo, 67. Ridgewell - 23. a 59. M. Bent), Chelsea - Manchester City 6:0 (31. a 55. Drogba, 16. Essien, 60. Cole, 75. Kalou, 90. Ševčenko), Manchester United - Middlesbrough 4:1 (54. a 85. Tevez, 3. Nani, 33. Rooney - 6. Aliadiere), Reading - Newcastle 2:1 (53. Kitson, 84. Long - 76. vlastní Duberry), Sunderland - Fulham 1:1 (86. Jones - 32. Davies), Portsmouth - West Ham 0:0.

Reklama

Související témata: