Hlavní obsah

Arsenal v Liverpoolu remizoval a udržel neporazitelnost

LONDÝN

Neporazitelnost fotbalistů Arsenalu trvá i po 11. kole anglické ligy, v němž vedoucí tým soutěže vybojoval na hřišti Liverpoolu remízu 1:1. Domácí vedli po brance Gerrarda, ovšem deset minut před koncem vyrovnal nejlepší střelec Arsenalu v sezoně Fabregas. Byla to teprve druhá ligová ztráta Arsenalu v sezoně. Nadále tak vévodí tabulce, v níž má stejně bodů jako druhý Manchester United, který však odehrál o zápas více.

Článek

Liverpool, který rovněž udržel letošní ligovou neporazitelnost, si potřeboval udobřit fanoušky po špatných výkonech v Lize mistrů. Začal velmi aktivně a již v sedmé minutě skóroval. Kapitán Gerrard zahrál přesně přímý kop a brankou oslavil svůj 400. start v dresu Liverpoolu.

Arsenal, který v úterý v Lize mistrů nadělil Slavii Praha sedm branek, se dlouho nemohl prosadit přes urputnou obranu domácích. Až těsně před poločasem se začal zastřelovat Fabregas, když po Eboueho tyči přestřelil prázdnou branku. Tlak Arsenalu nakonec přece jen přinesl vyrovnání. Hleb poslal do úniku Fabregase, který kolem ruky brankáře Reiny vstřelil svou pátou ligovou branku v sezoně. To již nebyl na hřišti kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, který vystřídal v 74. minutě.

Hosté mohli nakonec výhru strhnout na svou stranu, ovšem Fabregas ve své další šanci nastřelil jen tyč. Při dorážce pak střídající Bendtner minul opuštěnou branku.

Arsenal, který se za deset dní představí v Praze na Strahově, v neděli nastoupil v sestavě: Almunia - Sagna, Touré, Gallas, Clichy (74. Bendtner) - Eboue (74. Gilberto Silva), Fabregas, Flamini, Hleb, Rosický (66. Walcott) - Adebayor.

Krize Tottenhamu trvá

Fotbalistům Tottenhamu nepomohla z krize ani přítomnost nového trenéra Juanda Ramose, který z tribuny sledoval své nové svěřence při prohře 1:2 od Blackburnu. Domácí sahali alespoň po bodu, ale v třetí minutě nastavení jim ho vzal obránce soupeře Samba. Tottenham, v jehož brance opět nastoupil český gólman Radek Černý, čeká na plný bodový zisk již osm utkání a patří mu třetí místo od konce tabulky.

Tottenham se přitom chtěl novému trenérovi představit v dobrém světle a dokonce se ujal vedení, když irský reprezentant Keane proměnil pokutový kop. Jenže Blackburn potvrdil dobrou formu a vyrovnal zásluhou útočníka McCarthyho. Psychicky rozhozený Tottenham pak nezvládl závěr a při standardní situaci neuhlídal Sambu.

V obdobné situaci jako Tottenham se nacházejí hráči Boltonu. Těm k ukončení šestizápasového čekání na vítězství rovněž nepomohla ani změna trenéra a pod vedením nového kouče Garyho Megsona dnes pouze remizovali s Aston Villou 1:1. Bolton se tak alespoň odpoutal od posledního místa, kam odsunul Derby. Celý druhý poločas odehrál za Aston Villu český záložník Patrik Berger, pro kterého to bylo první utkání v sezóně.

Aston Villa remizovala s Boltonem

Tentokrát měl Bolton k výhře nakročeno, když v 21. minutě ukončil 259 minut trvající střeleckou nemohoucnost kanonýr Anelka. Francouzský útočník precizně zahrál přímý kop z 22 metrů do horního rohu branky. Aston Villa se dlouho nemohla dostat do tempa. Pomohlo jí až poločasové dvojí střídání, kdy do hry přišli Berger a útočník Moore. Právě on se postaral o vyrovnání, když hrudníkem usměrnil do sítě střílený centr Agbonlahora.

V dresu Aston Villy nastoupil ke svému 300. ligovému utkání kapitán Gareth Barry. Stal se tak nejmladším hráčem v historii anglické ligy, kterému se podařilo tento milník překonat. Ve věku 26 let a 247 dní překonal záložníka Chelsea Franka Lamparda, který 300. utkání odehrál v době, kdy mu bylo 27 let a 55 dní.

Výsledky - 11. kolo:
Bolton - Aston Villa 1:1 (21. Anelka - 57. Moore), Derby - Everton 0:2 (26. Arteta, 63. Yakubu), Tottenham - Blackburn 1:2 (49. Keane z pen. - 60. McCarthy, 90.+3 Samba), Liverpool - Arsenal 1:1 (7. Gerrard - 80. Fabregas).

Reklama

Související témata: