Hlavní obsah

Wenger: Arsenal ukázal, že se nikdy nevzdá

PRAHA

Arsenal ani po deseti odehraných utkáních v nejvyšší anglické soutěži nepoznal hořkost porážky. Gól Cesce Fabregase z 80. minuty zajistil hostům bod na hřišti Liverpoolu za remízu 1:1. Podceňovaný londýnský klub se tak drží na první pozici před Manchesterem United. „Znovu jsme do toho utkání dali všechno, tak jako to děláme vždycky,“ řekl k utkání na Anfield Road trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Článek

Wenger byl spokojený se získaným bodem, i když si byl vědom, že jeho tým mohl získat všechny tři. „Myslím si, že to byl vynikající zápas. Po obdržené brance jsme se snažili neinkasovat podruhé, což se nám podařilo. To je další aspekt našeho týmu, který prokázal svou sílu a ukázal, že se nikdy nevzdá,“ těšila konečná remíza hostujícího manažera Wengera.

„Když hrajete na hostujícím hřišti, prohráváte 0:1 a máte dvacet minut do konce proti týmu, který hraje dobře do brejků, jste rádi, když se vám podaří získat bod. Ale my jsme měli hodně šancí zápas vyhrát,“ řekl Wenger s tím, že si uvědomoval cennost bodu, ovšem Arsenal dle jeho slov sahal po třech bodech.

Na druhé straně domácí trenér Rafael Benítez musel během utkání stáhnout kvůli zranění Torrese a Xabi Alonsa, což podle kouče Liverpoolu negativně ovlivnilo průběh utkání. „Mohli jsme toho udělat trochu víc. Myslím, že to byla otevřená hra proti velmi dobře hrajícímu týmu. My jsme měli šance stejně jako měli šance hosté, myslím, že remíza pro takováto utkání je normální,“ řek k zápasu proti vedoucímu celku tabulky trenér Liverpoolu.

Granta může těšit zdravotní stav Terryho, Colea a Ballacka

Zatímco liverpoolský trenér má problémy s tím, že má hráče zraněné, trenéra Chelsea Avrama Granta může těšit, že se mu jeho hvězdy uzdravují. Na dobré cestě k návratu na hřiště jeJohn Terry, Ashley Cole a Michael Ballack.

„U obou se léčení jeví rychlejší, než se očekávalo,“ řekl trenér Chelsea ke dvojici anglických obránců. Na adresu německého reprezentanta poté prozradil: “Už je na tom lépe než před měsícem. Je to důležité protože Michael je velmi dobrý hráč, který umí vyhrávat zápasy.“

Reklama

Související témata: