Hlavní obsah

Manchester City poslal brankáře Schmeichela na měsíční hostování

MANCHESTER

Vedení anglického fotbalového celku Manchesteru City nečekaně poslalo brankáře Kaspera Schmeichela na měsíční hostování do druholigového Cardiffu City. Dánský gólman byl přitom jedním ze strůjců nejlepšího startu do Premier League v historii klubu.

Článek

Dvacetiletý brankář, který je synem legendárního Petera Schmeichela, vychytal v prvních třech utkáních ročníku čisté konto a inkasoval až po 350 minutách z kopačky záložníka Arsenalu Fabregase. V prvních sedmi zápasech inkasoval pouze dvakrát a dokonce se začalo spekulovat o možnostech jak z něj udělat Angličana, aby mohl chytat za anglickou reprezentaci. Jenže v sedmém kole přišla remíza 3:3 s Fulhamem a v základní sestavě Schmeichela nahradil Joe Hart.

Trenér Manchesteru Sven-Goran Eriksson pak mladému brankáři doporučil hostování v Cardiffu, kterému Schmeichel již o víkendu pomohl k remíze 1:1 se Scunthorpem. "Neznamená to, že by zde Kasper neměl budoucnost, pouze potřebuje pravidelně chytat. Měsíční hostování pro něj bude velmi přínosné. Poté uvidíme, co se stane," vysvětlil bývalý trenér anglické reprezentace.

Současný první brankář Manchesteru City Hart zažil černý den v sobotu v zápase s Chelsea, která mu nastřílela šest branek. Tři míče přitom prošly gólmanovi mezi nohama. Po čtyřech zápasech má Hart průměr dvou inkasovaných branek na utkání.

Reklama

Související témata: