Hlavní obsah

Chelsea chce za 70 miliónů liber získat Ronaldinha

BARCELONA/PRAHA

Ve fotbalové Evropě se nejspíše schyluje k obrovskému souboji. Podle britského deníku The Sun se chystá FC Barcelona prodat svojí hvězdu Ronaldinha. Katalánský velkoklub by za brazilského kouzelníka mohl inkasovat 70 miliónů liber (téměř 2,7 miliardy korun), největšími uchazeči jsou podle listu giganti AC Milán a Chelsea.

Článek

Podle listu došla vedení Barcelony trpělivost a po slabších výkonech Ronaldinha v poslední době hodlá svůj klenot prodat. Na Brazilce dokonce v neděli na domácím stadiónu Nou Camp diváci pískali.

Sun také zmiňuje rozmíšky, které mistr světa měl z další oporou Barcy Samuelem Eto’oem a dokonce i trenérem Frankem Rijkaardem. „Ronaldinhovo období na Nou Campu se blíží ke konci. Už to není otázka jestli, ale kdy ho Barca prodá,“ řekl listu tajný zdroj z vedení klubu.

Nejbližší možnost získat hvězdnou posilu mají kluby v zimním přestupním okně. Sun o možnosti příchodu Ronaldinha do Chelsea informoval už v létě, Brazilcův starší bratr Roberto de Assis v srpnu údajně dohodl podmínky jeho angažmá v Londýně. Chelsea už Brazilce zkoušela získat v červenci 2005, neúspěšně.

Sedmdesátimiliónové odstupné by byl ochotný zaplatit i italský AC Milán, Italové ale nechtějí platit dalších 11,6 miliónu liber ročně hráči. O odchodu Ronaldinha se spekulovalo už v květnu,kdy Barcelona utrpěla debakl 0:4 s Getafem a kouč Rijkaard žádal po vedení změny.

Barcelona je v aktuálním ročníku nejvyšší španělské soutěže na druhém místě za Realem Madrid s dvoubodovou ztrátou, Chelsea se po rozpačitém úvodu sezóny zvedá a je v tabulce už na čtvrtém místě. O víkendu svěřenci Avrama Granta deklasovali 6:0 Manchester City. Milánskému AC se nedaří a v Serii A je až na 13. místě.

Reklama

Související témata: