Hlavní obsah

Adebayor mohl od léta oblékat dres Manchesteru United

PRAHA

Třiadvacetiletý útočník Arsenalu Emmanuel Adebayor, který bojuje se svým týmem v Lize mistrů proti pražské Slavii, přiznal, že v létě odmítl nabídku konkurenčního Manchesteru United. „Když mě Manchester oslovil, říkal jsem si fajn, je to dobrý tým, jeden z největších týmů na světě, proč ne?,“ řekl deníku The Sun.

Článek

„Byl jsem tím opravdu polichocen. Dodalo mi to jistotu, že jsem dobrý fotbalista, protože když mě chce tým jako je Manchester United, asi dělám věci správně,“ odtajnil své myšlenky s odstupem času Adebayor.

Adebayor si odmítnutí nabídky Manchesteru vyčítat rozhodně nemusí. Protože naproti všem prognózám o tom, jak bude s Arsenalem bojovat ve středu tabulky Premier League, si teď užívá pozici na výsluní. Arsenal vede tabulku nejvyšší anglické soutěže a také v Lize mistrů se londýnskému klubu podařilo vyhrát všechny tři odehraná utkání.

„Nesmíme zapomenout, že já už jsem teď v impozantním klubu. Měl jsem zajímavou debatu s trenérem Arsénem Wengerem, všechno jsme si vyřešili a já jsem ohromně šťastný,“ rozplývá se nad současným působištěm kanonýr Arsenalu.

„Šéf mi dodal jistotu a záruku, že budu hrát,“ odtajnil Adebayor částečně téma dřívějších rozhovorů mezi ním a manažerem Wengerem.

„Udělal jsem dobrou věc, že jsem s Arsenalem prodloužil smlouvu na další čtyři roky. Jsem jako chlapeček, který se v tomto klubu narodil. Je to rodinný tým, každý mě má rád. Fanoušci, hráči, šéf, všichni jsme jako bratři,“ dodal na závěr obávaný střelec Arsenalu.

Reklama

Související témata: