Hlavní obsah

Silná bouře, která se žene i na Česko, mění program evropských fotbalových lig

Londýn

Silná bouře, která se dnes přesouvá nad Evropou, mění program některých fotbalových lig. V Anglii z bezpečnostních důvodů odložili duel Manchesteru City, v Německu se nebude hrát v Mönchengladbachu a kompletní dnešní program byl odvolán v Belgii i v Nizozemsku.

Foto: März Bernd, ČTK

Silná větrná bouře mění program fotbalových lig

Článek

Orkán Ciara už od rána bičuje západní pobřeží Velké Británie. Vedle prudkých poryvů větru, které místy dosáhly rychlosti až 144 kilometrů za hodinu, ji doprovází také silný déšť a místní záplavy. Komplikace jsou hlášeny především z dopravy, aerolinie ruší lety a železniční doprava je omezena.

Bouře v Německu pojmenovaná Sabine se postupně přesune nad země Beneluxu a do Německa. Už v sobotu kvůli očekávanému orkánu zrušili němečtí pořadatelé ve Willingenu dnešní závod Světového poháru ve skocích na lyžích.

V Anglii byl odvolán zápas Manchesteru City s West Hamem, druhý duel mezi Sheffieldem United a Bournemouthem by se měl odehrát podle plánu. V bundeslize se změna dotkla jen utkání Mönchengladbachu s Kolínem nad Rýnem, fotbalisté Bayernu Mnichov s Lipskem by hrát měli.

Reklama

Související témata:
Orkán