Hlavní obsah

Kouč Ferguson se po zápase s Arsenalem pustil do rozhodčího

PRAHA

Když v 82. minutě poslal Cristiano Ronaldo svůj Manchester United podruhé v zápase do vedení, už už to vypadalo, že Arsenal odejde vůbec poprvé v sezóně z hřiště poražen. V druhé minutě nastavení ale domácí příznivce rozjásal kapitán Gallas, jehož střelu sice brankář Van der Sar vyrazil, asistent rozhodčí si ale dobře všiml, že míč v té době již celým svým objemem překročil brankovou čáru.

Článek

Brankový účet zápasu otevřel shodou okolností rovněž Gallas, když si v závěru prvního poločasu srazil Rooneyho střelu do vlastní sítě. Kanonýry ale první gól nepoložil, hned po návratu z kabin vyrovnal Fabregas. „Charakter našeho mužstva byl prověřen hned dvakrát. Poprvé gólem do šatny, podruhé pak brankou v závěru zápasu. Na obě situace jsme dokázali zareagovat,“ těšilo po zápase trenéra Londýňanů Arséna Wengera.

V podobném duchu mluvil i klíčový muž zápasu William Gallas. „Řekli jsme si, že do toho musíme dát úplně všechno. Museli jsme bojovat.“ Kouč domácích přiznal, že remíza je nejspíše spravedlivým vyústěním průběhu hry. Arsenal tak z posledních dvou zápasů proti Liverpoolu a Manchesteru nasbíral dva body. „To je pro mě zklamáním. Na druhé straně mě těší, že jsme se pokaždé dokázali oklepat z nepříznivého stavu,“ připomněl Wenger, že i proti Liverpoolu musel jeho tým dohánět jednobrankové manko.

Zatímco Wenger se v hodnocení zápasu vyjadřoval výhradně o svém mužstvu, Sir Alex Ferguson, kouč Manchesteru, se opřel i do Howarda Webba, hlavního sudího. Podle něj totiž Webb lehce nadržoval domácím. „Myslím, že má potenciál na to, aby byl výborným rozhodčím, ale v tomto zápase Arsenalu několikrát pomohl,“ čertil se Ferguson. Nejvíce ho nadzvedla situace, která předcházela druhému gólu domácích. „Padl díky tomu, že Webb neodpískal faul na Sahu. Měli jsme kopat přímý volný kop,“ dodal. Obratem ale Ferguson připustil, že pro trojici rozhodčích to nebyl lehký zápas.

Arsenal tak po sobotní remíze i nadále vévodí tabulce anglické ligy, druhý Manchester zaostává jen vinou horšího skóre . Kanonýři, středeční soupeř pražské Slavie v LM, ale ještě mají zápas k dobru. „Stále jsme na tom nejlépe,“ uzavřel Wenger.

Reklama

Související témata: