Hlavní obsah

Fabregas: Titul v Premier League je ještě daleko

PRAHA

Španělský záložník Arsenalu Francesc Fabregas věří v sílu svého týmu po remíze s Manchesterem United o to víc. Přestože je podle jeho mínění zisk titulu v Premier League daleko, Kanonýři mají sezónu rozehranou velice dobře. Klíč k úspěchu tkví podle dvacetiletého středopolaře v přínosu bodů ze soubojů se slabšími týmy anglické ligy.

Článek

Jednou z mnoha výsad londýnského klubu, který sbírá úspěchy ve všech soutěžích, kterých se účastní, je bojovnost. „Každý může vidět, že jsme tým, který bojuje až do poslední minuty druhého poločasu. I v případě, kdy se našemu soupeři podaří vstřelit první gól, dokazujeme svou kvalitu. Nikdy se nevzdáváme. Cítím, že náš tým je psychicky velmi silný,“ dotkl se další přednosti svého týmu.

Hráči londýnského Arsenalu mají podle Fabregase i lepší fyzickou přípravu. „Jsme schopni běhat po celý zápas. Týmy, které proti nám hrají, jsou většinou velice silné. Naší výhodou ale je, že vždy dokážeme vycítit jejich slabé místo. Díky tomu můžeme skórovat,“ myslí španělský reprezentant.

V zápase 12. kola ve šlágru kola zachránil bod pro Arsenal v souboji s Manchesterem United William Gallas. Potvrdil tím Fabregasova slova o síle týmu. „Už v Chelsea a ve francouzském národním mužstvu dokázal, že je to hráč s velkým charakterem. Všichni v týmu ho velice respektujeme. I když je on tím, kdo nosí kapitánskou pásku, každý z nás hráčů je vůdcem. A to je pro nás nejdůležitější věcí,“ nechal nahlédnout do kabiny Kanonýrů.

Vítězit musíme i s horšími týmy, myslí Fabregas

Největším problémem týmu, který se v loňské sezóně točil kolem hvězdného útočníka Henryho, byl malý bodový přínos ze soubojů s týmy ze spodních pater tabulky. Letos se zdá, že se týmu daří i s těmito týmy. To je podle Fabregase jedním z důvodů, proč mají k titulu v Premier League prozatím nejlíp. „Titul je pořád velice daleko, ale sezónu máme rozjetou dobře. Ale i přesto musíme převálcovat každý klub, který přijede na Emirates Stadium a stejně tak chceme být úspěšní i při venkovních zápasech,“ popsal odhodlání Španěl pro goal.com.

„Pokud jedete do Liverpoolu, na Stamford Bridge (Chelsea) nebo na Old Trafford (Manchester United), musíte se pokusit zvítězit. Pokud se vám to podaří, je to pro klub výborná vizitka. Důležitá je ale konzistence. Nemůžete vyhrát titul, pokud budete vyhrávat pouze proti silným týmům. Musíme porážet slabší soupeře v lize a pokud se nám to podaří, můžeme se zařadit mezi úspěšné týmy a vyhrát ligu. Musíme v to věřit. Víra je nejdůležitější věcí ve fotbale. Pokud nevěříte, nemůžete vyhrát,“ zakončil Fabregas.

Reklama

Související témata: