Hlavní obsah

Ireland po vstřelení gólu stáhl trenky, hrozí mu trest

MANCHESTER

Gól, kterým rozhodl o vítězství Manchesteru City nad Sunderlandem oslavil Stephen Ireland svlečením do modrých slipů se znakem Supermana. Jeho gesto z 67. minuty pondělního duelu Premier League se však nelíbilo anglické Fotbalové asociaci a irskému reprezentantovi hrozí trest.

Článek

"Jeho oslavu jsem viděl. Superman - super gól. Disciplinárka se tím asi bude zabývat, ale já doufám, že ne," řekl k hráčovu gestu trenér Manchesteru City Sven-Göran Eriksson.

Na Irelandovu stranu se postavil i šéf hráčské asociace Gordon Taylor. "Myslím, že by to šlo vyřešit varováním. Fotbal je hlavně o zábavě a o radosti. Hráčům by se nemělo nařizovat jak slavit góly, pokud to nepřekročí únosnou mez," citovala ho agentura AP.

Podle Taylora by disciplinární komise měla také přihlédnout k nedávným Irelandovým problémům. Záložník se totiž z kvalifikačního duelu Irska s Českem vymluvil lhaním o údajné smrti babičky, pravou příčinou však byl potrat jeho přítelkyně. "Ten kluk měl v poslední době vážné problémy v osobním životě. Myslím, že všichni by mu tohle gesto měli odpustit," prohlásil.

Reklama

Související témata: