Hlavní obsah

Střídající Torres zařídil Liverpoolu výhru nad Fulhamem

Španělský fotbalista Fernando Torres zajistil Liverpoolu vítězství 2:0 v sobotním utkání 13. kola anglické ligy s Fulhamem. Torres se na hřiště dostal až dvacet minut před koncem, ovšem po deseti minutách vstřelil vítěznou branku, když překonal výborně chytajícího brankáře Niemiho. Liverpool tak nadále drží letošní ligovou neporazitelnost a v tabulce mu patří čtvrtá příčka.

Článek

Po rekordní výhře v Lize mistrů se Liverpool proti Fulhamu dlouho nemohl střelecky prosadit. Na branku hostů vyslal za celý zápas 21 střel, ale v brance Fulhamu zářil finský brankář Niemi. Až deset minut před koncem nestačil na střelu Torrese, který si tak řekl o návrat do základní sestavy, z níž v posledních zápasech vypadl.

Za dalších pět minut pak v pokutovém území upadl po kontaktu s obráncem Crouch a kapitán Gerrard pokutový kop proměnil. Zamezil tak Fulhamu v šanci na vyrovnání a odvrátil hrozbu páté domácí remízy Liverpoolu.

Newcastle s Rozehnalem v sestavě remizoval 

Severoanglické derby mezi fotbalisty Sunderlandu a Newcastlu skončilo nerozhodně 1:1. Hostující hráči tak potvrdili, že se jim na hřištích soupeře nedaří, jelikož v této sezóně vyhráli venku pouze jednou. Tentokrát se štěstím vybojovali alespoň remízu a s 18 body jim patří desátá příčka v tabulce.

Celé utkání v sobotu v dresu Newcastlu odehrál český reprezentační obránce David Rozehnal, který několikrát na poslední chvíli zastavil útok domácích. Sám se pak dostal také do velké šance, ale při zpracování míče zahrál rukou.

Sunderland byl po celý zápas aktivnější, ovšem v brance Newcastlu se činil brankář Harper. Ani ten však nestačil na Leadbitterův centr a přesnou hlavičku obránce Higginbothama, který poslal domácí do vedení. Jenže Sunderland opět nedokázal udržet čisté konto, což se mu v tomto ročníku povedlo jen jednou.

V 65. minutě totiž odcentroval Milner a míč skončil za zády překvapeného brankáře Gordona. Milner tak brankou oslavil svůj 150. zápas v Premier League. Sunderland nakonec mohl výhru strhnout na svou stranu, ovšem Chopra zblízka trefil hlavou jen břevno.

Kladiváři deklasovali Derby 

Poslední tým tabulky Derby County doma utrpěl debakl 0:5 s West Hamem. Derby je nejen nejvíce inkasujícím týmem soutěže, ale i nejhůře skórujícím. Ve třinácti zápasech se jeho útočníci střelecky prosadili jen pětkrát a na vstřelenou branku čekají již 521 minut.

West Ham se ujal vedení krátce před poločasem po trefě Bowyera, ovšem hlavní střeleckou sílu si nechal na druhou půli, kdy skóroval čtyřikrát během osmnácti minut. Nejprve se trefil Etherington, o čtyři minuty později zvýšil kuriózním vlastním gólem Lewis a konečnou podobu výsledku dali znovu Bowyer a Solano.

Premier League - 13. kolo:
Sunderland - Newcastle 1:1 (52. Higginbotham - 65. Milner), Derby - West Ham 0:5 (41. a 59. Bowyer, 51. Etherington, 55. vlastní Lewis, 69. Solano), Liverpool - Fulham 2:0 (80. Torres, 85. Gerrard z pen.).

Reklama

Související témata: