Hlavní obsah

Ronaldo dvěma góly během dvou minut zařídil výhru Manchesteru

LONDÝN

Dva góly Cristiana Ronalda během dvou minut pomohly fotbalistům Manchesteru United minimálně na den do čela anglické ligy. Obhájce titulu v nedéli na Old Trafford porazil 2:0 Blackburn a v tabulce přeskočil o tři body Arsenal. Londýnský celek má však dva zápasy k dobru, v pondělí ho čeká duel v Readingu.

Foto: REUTERS/Eddie Keogh

Cristiano Ronaldo

Článek

Portugalský fotbalista se nejprve trefil v 34. minutě hlavou po Giggsově rohu. Druhou trefu přidal Ronaldo o chvíli později, když po Tévezově centru doklepl míč za hostujícího brankáře Friedela.

Chelsea bez zraněného gólmana Petra Čecha těsně unikla pátá výhra za sebou. V dnešním zápase s Evertonem přišli domácí o vítězství v poslední minutě, kdy Itala Carla Cudiciniho překonal střelou nůžkami Australan Tim Cahill a pokazil mu čisté konto při premiérovém startu v tomto ročníku Premier League. Chelsea vedla od 70. minuty díky Didieru Drogbovi.

V birminghamském derby zvítězila Aston Villa na hřišti mužstva City a vyhrála venku poprvé od konce dubna. Tři body hostům zařídil v 87. minutě Gabriel Agbonlahor, který krátce předtím na druhé straně zastavil míč na brankové čáře po hlavičce Liama Ridgewella, jenž v úvodu zápasu otevřel skóre vlastním gólem. Patrik Berger nebyl ani na lavičce Aston Villy.

Premier League - 13. kolo:
Birmingham - Aston Villa 1:2 (62. Forssell - 10. vlastní Ridgewell, 87. Agbonlahor), Chelsea - Everton 1:1 (70. Drogba - 90. Cahill), Bolton - Middlesbrough 0:0, Manchester United - Blackburn 2:0 (34. a 36. C. Ronaldo), Portsmouth - Manchester City 0:0, Tottenham - Wigan 4:0 (13. a 26. Jenas, 34. Lennon, 72. Bent).

Reklama

Související témata: