Hlavní obsah

Ferguson: Současný tým je nejlepší, který jsem kdy v Manchesteru vedl

PRAHA

Trenér Manchesteru United Sir Alex Ferguson zahrnul po zápase 13. kola anglické Premier League, ve které jeho tým porazil dvěma brankami Cristiana Ronalda Blackburn 2:0, své svěřence komplimenty. „Je to nejlepší mužstvo, které jsem za svých jednadvacet let v Manchesteru vedl,“ je hrdý Ferguson. Rudí ďáblové se po nevydařeném vstupu do soutěže rozjeli, neprohráli již deset utkání v řadě a vyhoupli se do čela průběžné tabulky.

Článek

„Máme spoustu mladých hráčů jako je Carlos Tevez, Nani a Anderson,“ vyjmenovává Ferguson talentované mládí, které má v týmu k dispozici. Důležitou roli podle něj navíc sehrávají Cristiano Ronaldo a Wayne Rooney, kterým je pouhých dvaadvacet let. „Jsou to právě oni, kdo své mladší kolegy usměrňuje.“

Ferguson však okamžitě dodává, že je pro něj těžké, má-li z týmu vybrat jen pár důležitých hráčů. „Když mám vyjmenovat své klíčové hráče, je pro mne velmi složité najít okamžik, kdy mám s výčtem jmen přestat,“ těší ho kvalita všech svých svěřenců.

Podle trenérské ikony Manchesteru má tento tým největší kvalitu za celých jednadvacet let, co je v pozici hlavního kouče Rudých ďáblů. „Ale mužstvo to musí potvrdit tím, že vyhraje nějakou trofej. Rozhodně na to má,“ je si Ferguson dobře vědom toho, že úspěšnost mužstva se posuzuje především podle vyhraných zápasů.

Nedělní výhru s Blackburnem, po které se Manchester posunul do čela Premier League, zajistil dvěma brankami z prvního poločasu, které od sebe dělily jen dvě minuty, Portugalec Cristiano Ronaldo. Připsal si tak již svůj pátý a šestý gól v letošním ročníku soutěže.

Ferguson ale po utkání vyzdvihl výkon jiného muže. Ryana Giggse. „Koncem měsíce mu bude třicet čtyři, ale jsem si jist, že ještě několik let může vydržet. Za celou dobu, co ho znám, odváděl pro Manchester fantastické služby. Vždy byl naším nejlepším hráčem,“ zasypal Sir Ferguson komplimenty velšského záložníka.

Reklama

Související témata: