Hlavní obsah

Wenger nemá zájem být novým trenérem Anglie, váhá i Mourinho

LONDÝN

Po neúspěchu v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2008 a vyhazovu trenéra Steva McClarena hledá anglický fotbalový svaz usilovně jeho nástupce. Mezi řadou protřelých koučů se objevilo i jméno Francouze Arséne Wengera, lodivod londýnského Arsenalu však není touto myšlenkou příliš nadšen. "Trenérem Anglie byl měl být Angličan. To nejsem, takže říkám ne," tvrdí jednoznačně.

Článek

Když se před osmnácti měsíci hledal nástupce Švéda Svena Görana Erikssona na lavičku anglického národního týmu, všichni už chtěli k reprezentaci pouze anglického kouče. Tehdy se zdál být dobrou volbou McClaren. Po jeho neúspěchu už ale zřejmě na národnosti nového trenéra Albionu tolik záležet nebude.

Mezi možnými kandidáty se totiž objevují Portugalec José Mourinho, Brazilec Luiz Felipe Scolari, nebo právě Arséne Wenger z Francie. Jenže ten této myšlence není příliš nakloněn. "Opravdu nevím, zda bych byl pro tuto funkci ten pravý. A také to souvisí s tím, co jsem tvrdil vždy. Podle mne by měl být trenérem Anglie Angličan," citoval Wengera server Telegraph.co.uk.

"Pokud bych byl Angličan, tak by mne ta nabídka samozřejmě potěšila. Ale to nejsem, takže říkám ne," pokračuje Wenger. "Také mne trochu znepokojily věci kolem Steva McClarena. Myslím, že měl pro tu práci všechny předpoklady, ale nikdy se mu nedostalo opravdové důvěry," zastal se nyní už bývalého kouče anglického týmu.

Zájem prý nebude mít ani Mourinho

Z anglických jmen možných kandidátů už možnost vést reprezentaci odmítl Sam Allardyce z Newcastlu. Trenér West Hamu Alan Curbishley zase má dost problémů se svými klubem v Premier League. Šanci by mohli mít Harry Redknapp, stojící za úspěchy Portsmouthu a Steve Coppell, jenž uspěl při práci v Readingu.

Podle BBC nabídku odmítl také Ir Martin O´Neill. A že by po funkci sáhl José Mourinho příliš nevěří jeho agent Eladio Parames. "Neříkám ano či ne. Velmi ho těší možný zájem, ale nikdo z anglického svazu jej nekontaktoval," řekl Parames pro Radio Five. Podle legendárního Franze Beckenbauera by byl ideálním kandidátem jeho krajan Jürgen Klinsmann.

Reklama

Související témata: