Hlavní obsah

Rosický jistil gólem výhru Arsenalu, Rozehnal porážce Newcastlu nezabránil

Celých 83 minut neúspěšně dobývali fotbalisté Arsenalu v sobotním utkání 14. kola Premier League branku předposledního Wiganu. Lídra tabulky pak poslal do vedení Gallas, o dvě minuty později zvyšoval na konečných 2:0 Tomáš Rosický. Překvapení se zrodilo v Boltonu, kde prohrál 0:1 Manchester United. Liverpool bez potíží zvítězil 3:0 v Newcastlu, v jehož dresu odehrál celý zápas David Rozehnal. Porážku 1:7 si z Evertonu veze Sunderland.

Článek

Wigan se na Emirates Stadium dlouho bránil útočným vlnám domácích Kanonýrů, sedm minut před koncem už domácí soupeře překonali. Hlavička Williama Gallase snížila naděje hostů na bodový zisk, o výhře definitivně rozhodla akce Tomáš Rosického. Kapitán české reprezentace dostal míč od střídajícího Bendtnera a pravačkou ve svém jubilejním 50. zápase za Arsenal trefil přesně k pravé tyči.

Obrovské překvapení se zrodilo v Boltonu. Osmnáctý celek tabulky porazil obhájce titulu Manchester United, gól vstřelil Nicola Anelka.

Kanonádu viděli diváci v Evertonu, který deklasoval Sunderland 7:1. Po dvou gólech zaznamenali Yacubu a Cahill. Svěřenci bouřliváka Roye Keanea se tak nejspíše můžou těšit na pořádné hubování od bývalé hvězdy Manchesteru United.

Smůlu měli fotbalisté Readingu. Ti po gólu domácího Petrova dokázali na hřišti Manchesteru City vyrovnat díky Harperovi, v nastavení jim ale vstřelil gól Ireland. Aston Villa si přijela pro jasnou výhru 3:0 do Middlesbrough, góly stříleli Carew, Mellberg a Agbonlahor.

Rozehnal prohře nezabránil 

Český fotbalový reprezentant David Rozehnal nezabránil sobotní prohře svého Newcastlu v utkání 14. kola Premier League proti Liverpoolu. „Reds“ v St. James’s Parku vyhráli 3:0, jejich góly vstřelili Gerrard, Kuijt a Babel. Rozehnal odehrál celé utkání.

Na sobotní odpoledne budou chtít fotbalisté Newcastlu rychle zapomenout. Proti Liverpoolu se jim hrubě nedařilo a porážka 0:3 je ještě milosrdná. Hosty poslal do vedení ve 28. minutě Steven Gerarrd. Anglický reprezentant po rozehrání standardní situace nechytatelnou bombou propálil vše před sebou.

Zvýšení se hosté dočkali po několika sekundách druhé půle, míč se po rohovém kopu dostal až k Dirku Kuijtovi, který jej šťastně usměrnil do domácí branky. Poslední úder si Liverpool schoval na 66. minutu. Parádní kombinační akci zakončoval Ryan Babbel.

Derby prohrálo s Chelsea 0:2. Hosté, v jejichž brance opět chyběl zraněný Petr Čech, šli do vedení po trefě Salomona Kaloua. Ten zakončil pěknou kombinaci hostí. V 73. minutě nechal sudí po ostrém zákroku Ševčenka na Barnese pokračovat ve hře, Lampard zakličkoval a po jeho střele do tyče dorazil míč do branky Shaun Wright-Phillips. V závěru byl vyloučený za úder loktem střídající záložník Chelsea Essien.

Anglie - 14. kolo:
Newcastle - Liverpool 0:3 (28. Gerrard, 46. Kuijt, 66. Babel), Arsenal - Wigan 2:0 (83. Gallas, 85. Rosický), Birmingham - Portsmouth 0:2 (34. Muntari, 82. Krančjar), Bolton - Manchester United 1:0 (11. Anelka), Everton - Sunderland 7:1 (12. a 73. Yakubu, 17. a 62. Cahill, 43. Pienaar, 80. Johnson, 85. Osman - 45. Yorke), Manchester City - Reading 2:1 (11. Petrov, 90. Ireland - 43. Harper), Middlesbrough - Aston Villa 0:3 (45. Carew, 48. Mellberg, 58. Agbonlahor), Derby - Chelsea 0:2 (17. Kalou, 73. Wright-Phillips).

Reklama

Související témata: