Hlavní obsah

Liverpoolský trenér Benítez má rostoucí spory s vlastníky klubu

LONDÝN

Trenér fotbalistů Liverpoolu Rafael Benítez obvinil majitele klubu z naprostého nepochopení principů přestupního trhu. Svým vyjádřením po sobotním zápase v Newcastlu vyostřil svou tichou válku s vlastníky klubu, americkými podnikateli Tomem Hicksem a Georgem Gillettem. Britská média předpokládají, že by další rozepře s vlastníky mohla již beztak ohroženého Beníteze stát definitivně místo.

Článek

"Nerozumějí evropskému přestupovému trhu. Tady se nedraftuje jako v Americe, v létě končí řadě dobrých hráčů smlouvy a budou k mání. Musíme s nimi proto začít honem jednat, nebo nám je někdo přetáhne," prohlásil Benítez. Upozornil, že kdyby začal Liverpool jednat s hráči až v létě, jak zamýšleli vlastníci, nákupy by se klubu pořádně prodražily.

Není to poprvé, co se Benítez pustil do sporu s vlastníky. V létě se ohradil proti seškrtání rozpočtu, který měl na letní přestupový termín původně přislíbený. Ještě vážnější trhliny utrpěla pozice španělského kouče poté, co popuzeně zareagoval na pochybnosti vlastníků o svých dovednostech.

Britský deník The Guardian v pondělí informoval, že od té doby musí Benítez "sekat latinu". Místo toho se ale opět opřel do majitelů, a i když s časovým odstupem uklidňoval rozbouřené vody, začalo se v Anglii spekulovat o jeho odvolání. Podle informací Guardianu má Benítez jistotu setrvání ve funkci jen do poloviny prosince.

Reklama

Související témata: