Hlavní obsah

Mourinho by mohl být koučem Anglie, nehodlá se ale vnucovat

LONDÝN

Portugalský trenér José Mourinho se nechal slyšet, že je připraven jednat s vedením anglické Fotbalové asociace (FA) o možném angažmá u anglické reprezentace. Čeká prý jen na oslovení ze strany anglických funkcionářů. Mourinho dosáhl velkých úspěchů na lavičce londýnské Chelsea, odkud odešel letos v září. Od té doby je proslulý a kontroverzní kouč bez angažmá.

Článek

"Musíte se zeptat lidí z FA, jestli mi vůbec chtějí předložit nabídku. Nemohu víc říci, když nevím, zda mají zájem. Ať přijdou a přesvědčí mne, pak uvidíme," vzkázal Mourinho prostřednictvím deníku The Sun. Sám se anglickému týmu nehodlá vnucovat a nabízet své služby tak, jak to udělali někteří jeho kolegové.

V současnosti si Mourinho užívá zaslouženého volna, které tráví s manželkou Tami a dětmi Matildou a Josém juniorem v portugalském Setúbalu. Bez fotbalu ale zřejmě dlouho nevydrží, a práci u národního týmu Anglie by bral jako novou motivaci. Čtyřiačtyřicetiletý kouč už má za sebou triumf v Lize mistrů s Portem, s Chelsea získal dva mistrovské tituly, dvakrát vyhrál Ligový pohár a jednou triumfoval v prestižním Anglickém poháru.

Mourinha podporuje i Ferguson

Poté, co Angličané nezvládli postoupit na mistrovství Evropy 2008 a dosavadní trenér Steve McClaren dostal vyhazov, se objevilo několik kandidátů na místo kouče Albionu. Jsou mezi nimi například Jürgen Klinsmann nebo Fabio Capello, Arséne Wenger či Martin O´Neill už nabídku odmítli. Mourinho by se velmi zamlouval anglickým fanouškům, které si získal během působení v Premier League. V internetové petici na jeho podporu dostal jen během 48 hodin 10 tisíc hlasů.

Mourinha si u národního týmu dokáže představit i jeho někdejší sok v Premier League Alex Ferguson. "Pokud by chtělo vedení FA znát můj názor, řekl bych jim, ať vezmou Mourinha. Měl by tam být někdo, kdo dokáže hráče pořádně nabudit a motivovat, v tom se mu nikdo nevyrovná," překvapil svým názorem trenér Manchesteru United.

Reklama

Související témata: