Hlavní obsah

Joe Cole zajistil Chelsea v zápase s West Hamem tři body

LONDÝN/PRAHA

Fotbalistům Chelsea se podařilo na domácím stadiónu i bez zraněného Petra Čecha udržet v 15. kole Premier League v zápase proti West Hamu čisté konto. Jedinou branku utkání vstřelil na začátku 76. minuty Joe Cole, kterého do samostatného nájezdu proti brankáři Greenovi vyslal Salomon Kalou. Bývalý hráč Kladivářů tak zajistil Blues tři body.

Foto: ČTK/AP

Joe Cole z Chelsea se raduje ze své branky.

Článek

Povzbuzení čtyřgólovou výhrou v norském Trondheimu z Ligy mistrů nastoupili fotbalisté Chelsea na domácí stadión ve Standford Bridge proti West Hamu United. Hosté přijeli s viditelným cílem pokusit se neinkasovat. V průběhu prvního poločasu se jim jejich předsevzetí dařilo plnit.

Obrana celého týmu fungovala výborně, domácí hráče nepustila v první půli k jediné gólové příležitost. Sami Kladiváři si však jednu šanci ke skórování připravili. Nejaktivnější střelec hostů Nolberto Solano ale Cudiciniho, který znovu zastoupil zraněného českého reprezentačního brankáře Petra Čecha, nepřekonal.

Druhý poločas přinesl pohlednější fotbal. Favorit do něj změnil taktiku. Namísto kombinační hry se snažili svěřenci Avrama Granta hrát přímočařejší fotbal s častou střelbou. Během prvních deseti minut vyslali na hostujícího brankáře Greena čtyři střelecké pokusy. Nejnebezpečnější z nich vyšla z kopačky Franka Lamparda. Bránu ale nezasáhla.

Velkou šanci spálil v 73. minutě kapitán domácích John Terry. Do míče se znovu opřel dirigent Chelsea Lampard. Jeho tečovaná střela našla londýnského stopera. Ani on se však mezi tyče Greenovy branky netrefil.

O zápase rozhodli Blues přesně na přelomu 75. a 76. minuty. Dlouhý výkop Carla Cudiciniho prodloužili Drogba s Kalouem až k Joe Coleovi. Ten se díky spornému postavení dostal za hostující obránce. Brankáře Greena obešel kličkou a střelou pod víko zajistil Chelsea tři body.

Výsledek 15. kola Premier League:
Chelsea - West Ham United 1:0 (0:0).
Branka: 76. Cole

Reklama

Související témata: