Hlavní obsah

Arsenal si pojistil vedení výhrou nad Aston Villou, Chelsea porazila West Ham

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea i bez zraněného Petra Čecha v bráně dokázali díky trefě Joe Colea vyhrát v městském derby nad West Hamem United 1:0. Arsenal i s Tomášem Rosickým v základní sestavě nevstoupil do zápasu s Aston Villou šťastně, když od 14. minuty prohrával po brance Graiga Gardnera. Ještě do konce první půle ale hosté vývoj utkání otočili díky trefám Flaminiho a Adebayora.

Článek

Fotbalisté Chelsea na Stamford Bridge se od začátku zápasu chopili iniciativy a snažili se vstřelit první uklidňující gól. To se jim ale dlouho nedařilo, hlavně díky dobře organizované defenzivní práci svěřenců Alana Curbishleyho. Největší šanci první půle měli dokonce hosté. Peruánec Nolberto Solano ale na Carla Cudiciniho nevyzrál.

O výhře domácích nakonec rozhodla branka Joe Colea ve druhém poločase, do něhož oba týmy vstoupily mnohem aktivněji. Reprezentant Pobřeží Slonoviny Salomon Kalou poslal do brejku anglického záložníka, který vyzrál na Roberta Greena v bráně Kladivářů a jedinou brankou rozhodl utkání. Chelsea se tak minimálně do neděle posunula na druhé místo tabulky.

Arsenal otočil zápas s Aston Villou

Spoluhráči Tomáše Rosického z Arsenalu nevstoupili do utkání s domácí Aston Villou šťastně. Už ve 14. minutě jejich obranu překvapil Graig Gardner, který poslal domácí do vedení. Kanonýři se ale pustili do útoku a ještě do konce prvního poločasu zápas otočili. Ve 35. minutě se prosadil tvrdou střelou Flamini. Jedenáct minut nato poslal hosty do vedení Tožan Emmanuel Adebayor.

Druhou půli začali svěřenci Martina O´Neilla aktivně se snahou vyrovnat skóre. K tomu jim měl pomoci i bývalý český reprezentant Patrik Berger, který na hřiště vběhl v průběhu druhého poločasu. Nejblíže k vyrovnání byli domácí v 62. minutě, v níž nastřelil břevno John Carew. Arsenal nakonec své vítězství uhlídal a zvítězil v Birminghamu s Aston Villou 2:1. Jedinou nepříjemnou zprávou pro Arsena Wengera byla zpráva o zranění Alexe Hleba, který musel střídat v průběhu druhého dějství.

Skvělý vstup do utkání se povedl fotbalistům Manchesteru City, kteří se v případě vítězství nad domácím Wiganem mohli bodově dotáhnout na vedoucí Arsenal. Hned v první minutě je dostal do vedení středopolař Geovanni. V minutě 25. ale skóre vyrovnal rakouský záložník Paul Scharner. Na jeho gól už překvapivě nedokázali hostující hráči odpovědět. Zápas nedohrál po červené kartě Mario Melchiot. City tak zůstali na čtvrtém místě, Wigan je stále ponořen v pásmu sestupu s pouhými devíti body na svém kontě.

Sunderlandu zařídil tři body Stokes

Na samém chvostu tabulky se krčí nováček Derby County, kterému se v sobotním utkání přilepila na kopačky i smůla. Na stadiónu v Sunderlandu totiž dlouho drželi svěřenci trenéra Paula Jewella bod za bezbrankovou remízu. Tři body nakonec pro Sunderland urval v nastaveném čase Anthony Stokes. Díky tomu se fotbalisté Sunderlandu vyšvihli na 14. místo v tabulce.

Diváci v zápase mezi domácím Blackburnem a Strakami z Newcastlu si na gól museli počkat až do druhé minuty druhého poločasu. Příliš je ale nepotěšil. Za fotbalisty, které vede Sam Allardyce, otevřel skóre reprezentant Nigérie Obefami Martins. Domácím Rovers se ale podařil skvělý obrat v utkání. Nejlepším hráčem  utkání byl David Bentley, který dvěma brankami otočil vývoj zápasu. V nastaveném čase pojistil výhru domácího týmu Tugay.

Do sestupových vod potopení fotbalisté Middlesbrough přicestovali do Readingu. První branka však padla do jejich sítě. V 54. minutě se o ni postaral sedmadvacetiletý forvard domácích Dave Kitson. Alespoň bod pro hráče Garetha Southgatea zařídil sedm minut před koncem utkání Turek Tuncay Sanli.

Výsledky 15. kola Premier League:
Chelsea - West Ham United 1:0 (76. J. Cole), Blackburn - Newcastle 3:1 (54. a 67. Bentley, 90.+3 Tugay - 47. Martins), Portsmouth - Everton 0:0, Reading - Middlesbrough 1:1 (54. Kitson - 83. Tuncay), Sunderland - Derby 1:0 (90.+3 Stokes), Wigan - Manchester City 1:1 (25. Scharner - 1. Geovanni), Aston Villa - Arsenal Londýn (14. Gardner - 23. Flamini, 35. Adebayor).

Reklama

Související témata: