Hlavní obsah

Liverpool si snadno poradil s Boltonem a je třetí

LONDÝN

Fotbalisté Boltonu nedokázali v anglické lize navázat na výhru nad Manchesterem United z minulého kola a na hřišti Liverpoolu prohráli jasně 0:4. Nadále se tak pohybují na hraně sestupu, zatímco Liverpool se dostal na třetí místo před Manchester United. Na druhou Chelsea ztrácí jen bod a má utkání k dobru.

Článek

Liverpool od začátku zápasu dominoval a již v 17. minutě se dostal do vedení po trefě obránce Hyypiäho. Těsně před změnou stran pak zvýšil španělský střelec Torres. Po deseti minutách druhé půle se prosadil také kapitán Gerrard, který proměnil penaltu a trefil se již pošesté z dvanácti utkání proti Boltonu. V závěru upravil na konečných 4:0 Babel. Brankář Liverpoolu Reina udržel již devátou nulu v sezoně a v této statistice vévodí celé soutěži.

Fotbalisté Tottenhamu sice měli v utkání s Birminghamem jasnou převahu, přesto prohráli 2:3. Birmingham dotáhl ztrátu a o své výhře rozhodl v druhé minutě nastavení po výstavní ráně záložníka Larssona. Totteham tak včetně pohárových utkání poprvé po sedmi zápasech prohrál a v tabulce mu patří až šestnáctá příčka. Birmingham se posunul na dvanáctou pozici.

Londýnský celek, na jehož lavičce opět seděl český brankář Radek Černý, v první půli promarnil hned několik jasných příležitostí, naopak hosté udeřili hned z první vážnější akce. Penaltu se štěstím proměnil McShefferey. Tottenham začal úřadovat až po změně stran, když během čtyř minut dvakrát pokořil hostujícího brankáře Keane a Berbatov navíc trefil tyč.

Birmingham se však dokázal z tlaku oklepat a Jerome po rychlém brejku vyrovnal. Dvacet minut před koncem se pak nechal vyloučit úspěšný střelec Keane, čehož hosté dokonale využili v nastavení. Larsson se napřáhl a ranou z 25 metrů do horního rohu Robinsonovy branky rozhodl.

Výsledky 15. kola Premier League:
Liverpool - Bolton 4:0 (17. Hyypiä, 45. Torres, 56. Gerrard z pen., 86. Babel), Tottenham - Birmingham 2:3 (50. z pen. a 53. Keane - 24. McSheffrey z pen., 62. Jerome, 90.+2 Larsson).

Reklama