Hlavní obsah

Rosický: Nezajímá nás, jestli nám někdo věří nebo ne

PRAHA

Fotbalisté Arsenalu Londýn v dohrávce 2. kola Premier League v St James‘ Parku pouze remizovali s místními fotbalisty Newcastlu 1:1. Hráčům trenéra Arséna Wengera chyběli čtyři fotbalisté základní sestavy, i přesto je podle Tomáše Rosického tým Gunners dost silný na to, aby celou Premier League vyhrál. „I bez těchto hráčů musíme zápasy zvládnout,“ řekl Rosický.

Článek

Do utkání vstoupili Kanonýři skvěle. Už ve čtvrté minutě je poslal do vedení Adebayor. Konečný stav zařídil třicet minut před koncem Taylor. „Bylo to pro nás velice těžké utkání. Hráči Newcastlu hráli dobře po fyzické stránce,“ řekl po zápase Rosický na stránkách goal.com.

„Samozřejmě chceme vyhrát každý zápas. V prvním poločase jsme hráli velice dobře, dařilo se nám dostávat soupeře pod tlak,“ bilancoval záložník Arsenalu. Ve druhé půli však byly Straky nebezpečnější. Podle Rosického byl problém v kombinaci. „Nemůžeme držet míč příliš dlouho na noze. To byla chyba, kvůli níž náš soupeř skóroval,“ dodal český reprezentační kapitán.

Trenéru Arsénu Wengerovi chyběli čtyři hráči základní sestavy. Mozek záložní řady Cesc Fabregas, křídelní rychlík Alexander Hleb, nizozemský útočník Robin van Persie a francouzský středopolař Mathieu Flamini. Rosický však věří, že i přes absence zaviněné zraněními zůstává kádr týmu dostatečně kvalitní. „Na hřišti nám chyběli hráči jako Fabregas a Flamini, ale i bez nich musíme zápasy zvládnout. Stále můžeme hrát dobrý fotbal,“ myslí český záložník.

Po patnácti odehraných kolech vedou Gunners Premire League s náskokem čtyř bodů před druhým Manchesterem United. Další dva body navíc ztrácí třetí Chelsea. „Nikdo nám nevěřil, když jsme tvrdili, že můžeme Premier League vyhrát. Máme ale dobrý tým a nezajímá nás, jestli nám někdo věří nebo ne. Pokud se nám podaří udržet pozici, na níž jsme teď, budeme spokojení,“ dodal Rosický.

Reklama

Související témata: