Hlavní obsah

Manchester se výhrou nad Derby příblížili vedoucímu Arsenalu

Jednoznačné představení viděli v sobotu fotbaloví fanoušci v první anglické lize na stadiónu Manchesteru United, kde si domácí hráči poradili s posledním týmem tabulky Derby County v poměru 4:1. Manchester se tak ziskem tří bodů dotáhl za vedoucí Arsenal, na kterého ztrácí jeden bod. Londýnský tým má ovšem ještě zápas k dobru.

Článek

Manchester nejenže porazil svého soupeře jednoznačným výsledkem, ale procentuální poměr držení míče 67:33 hovoří o jasné převaze hráčů v červených dresech. První branku utkání sice vstřelil Giggs až šest minut před koncem prvního poločasu, ovšem Tevezovo úspěšné zakončení ve 44. minutě už vytvořilo dvougólový rozdíl ve skóre. Ten samý hráč se trefil ještě po hodině hry, a i když se podařilo hostům snížit na 1:3, proměněný pokutový kop Cristiana Ronalda rozhodl o tom, že tři body zůstanou v Manchesteru.

Dalším týmem anglické Premier League, který nechtěl ztrácet krok s vedoucím Arsenalem byla londýnská Chelsea. V brance domácích stál od první minuty Cudicini, Petra Čecha již sice netrápí zranění, ale přesto proti Sunderlandu dostal prostor jeho italský kolega. Plzeňský odchovanec by měl být již určitě připraven v příštím utkání na Arsenalu. Exsparťanský brankář tak mohl z hlediště sledovat vítězné utkání svého týmu, který zásluhou branek Ševčenka a Lamparda porazil Sunderland 2:0.

Aston Villa prohrála doma po půl století s Portsmouthem

V dalším povedeném utkání se prezentovali domácí fotbalisté Evertonu, kteří vyhráli nad Fulhamam 3:0. Utkání mělo jediného střelce. Opěvovaným fotbalistou bude v Liverpoolu evertonský útočník Yakubu, který si v utkání během půl hodiny připsal čistý hattrick.

V dalším utkání porazil Newcastle Birmingham 2:1, když v poslední minutě rozhodl o vítězství domácích obránce Beye. Po dlouhých 52 letech se fotbalisté Portsmouthu dočkali v nejvyšší anglické soutěži vítězství na hřišti Aston Villy, kterou v sobotu porazili 3:1. Hosté se dostali do vedení již v 10. minutě, kdy si nešťastně srazil míč do vlastní branky Gardner. Ještě do poločasu zvýšil náskok ranou z 30 metrů Muntari, který se po přestávce trefil ještě jednou. Čestný úspěch domácích zaznamenal Barry.

Za Aston Villu nastoupil počtvrté v sezóně český záložník Patrik Berger, který stejně jako v předchozích případech střídal. Do hry přišel v 54. minutě a dostal žlutou kartu. Překvapivý výsledek se zrodil v Readingu. Liverpool prohrál 1:3 a trojice Arsenal, Chelsea a Manchester se mu mírně vzdálila.

Anglie - 16. kolo
Aston Villa - Portsmouth 1:3
Branky: 71. Barry - 40. a 61. Muntari, 10. vlastní Gardner
Chelsea - Sunderland 2:0
Branky: 23. Ševčenko, 73. Lampard z pen.
Everton - Fulham 3:0
Branky: 51., 61. a 79. Yakubu
Manchester United - Derby 4:1
Branky: 44. a 60. Tévez, 40. Giggs, 90.+2 Ronaldo z pen. - 76. Howard
Newcastle - Birmingham 2:1
Branky: 36. Martins, 90. Beye - 9. Jerome
Reading - Liverpool 3:1
Branky: 16. Hunt, 59. Doyle, 66. Harper - 27. Gerrard

Reklama

Související témata: