Hlavní obsah

Arsenal poprvé prohrál, Rosického gól nepomohl

LONDÝN

Velmi důležitou výhru zaznamenali v nedělním utkání anglické Premier League fotbalisté Middlesbrough, kteří na domácím stadiónu porazili vedoucí tým anglické nejvyšší soutěže Arsenal Londýn 2:1. Za hosty se v nastaveném čase podařilo snížit českému záložníkovi Tomáši Rosickému, jehož branka už ovšem hostům k zisku bodu nepomohla. Fotbalisté Arsenalu tak utrpěli první porážku v sezóně.

Článek

Domácí na soupeře vlétli již od samého počátku a výsledkem byl velmi rychlý gól, který padl po úspěšném zakončení Downinga již ve 3. minutě. V 73. minutě vedli domácí už o dvě branky. Z těžkého úhlu pálil Sanli a nedal tak Almuniovi v brance Arsenalu pražádnou šanci.

Chvíle českého reprezentanta přišla až v páté minutě nastavení. K míči se dostal před pokutovým územím soupeře a technickou střelou po zemi k pravé tyči domácího gólmana Turnbulla stanovil konečné skóre na 1:2. Díky sobotním výhrám Chelsea a Manchesteru United tým Tomáše Rosického tedy vede tabulku již jen o bod právě před Manchesterem.

Bolton si poradil s Wiganem

V dalším utkání se podařilo vyhrát fotbalistům Tottenhamu, kteří prožívají velice nevydařený start do sezóny, nad papírově silnějším Manchesterem City 2:1. Domácí poslal do vedení gólem do šaten Chimbonda. Za hosty sice po hodině hry snižoval Bianchi, ale o tom, že všechny body zůstanou v Londýně rozhodl osm minut před koncem utkání Defoe.

Pět branek viděli fanoušci v Boltonu. Domácí tým tam porazil Wigan Athletic 4:1. Bohužel pro hosty si již ve druhé minutě utkání vstřelil vlastní gól Scharner. Landzaatovi se sice ve 13. minutě podařilo vyrovnat, ale potom už úřadovali jen fotbalisté Boltonu. Nolan, Davies a Anelka dvě minuty před koncem zápasu rozhodli o konečném tříbrankovém rozdílu.

O vítězství West Hamu na půdě Blackburnu rozhodl v 51. minutě Ashton. West Ham si tak upevnil pozici na desátém místě v tabulce a na Blackburn, který je o příčku výš ztrácí jeden bod.

Middlesbrough - Arsenal 2:1
Branky: 3. Downing z pen., 74. Tuncay - 90.+5 Rosický
Tottenham - Manchester City 2:1
Branky: 44. Chimbonda, 82. Defoe - 60. Bianchi
Bolton - Wigan Athletic 4:1
Branky: 2. Scharner (vlastní), 36. Nolan, 69. Davies, 88. Anelka - 13. Landzaat.
Blackburn - West Ham 0:1
Branka: 51. Ashton

Reklama

Související témata: