Hlavní obsah

Tottenham přišel na čtvrt roku o Velšana Balea

LONDÝN

Minimálně do března vyřadí přetržené vazy v kotníku levého obránce Garetha Balea z Tottenhamu z fotbalového dění. Teprve osmnáctiletý velšský reprezentant sice unikne operaci, ale o to delší pauza jej čeká. Jeden z největších talentů ostrovního fotbalu posledních let si zranění přivodil už o prvním prosincovém víkendu, kdy jej ostře fauloval Muamba z Birminghamu, klub ale rozhodl o jeho léčbě až teď.

Článek

"Vyšetření sice naznačují, že noha je celkem stabilní, přesto nemůže ani pořádně chodit. Proto jsme se rozhodli, že s jeho návratem nebudeme spěchat, aby se kotník ještě více nepoškodil," řekl sportovní ředitel Tottenhamu Damien Comolli. Pravou Baleovu nohu teď lékaři zafixují a budou dále sledovat, přičemž kdyby další vyšetření ukázala ještě hlubší poškození, mohl by být mimo hru až do léta.

Pro mladého Velšana je zranění dvojnásob nepříjemné, protože až doteď jeho kariéra připomínala pohádkový příběh. V šestnácti naskočil do prvního týmu Southamptonu, jen krátce po svém vrstevníku Theo Walcottovi. Po obou z nich záhy zatoužily bohaté londýnské kluby, za Walcotta zaplatil bez bonusů pět miliónů liber (asi 180 miliónů korun) Arsenal, stejné peníze záhy neváhal dát ani Tottenham za Balea, v té době už stabilní článek velšské reprezentace.

Reklama

Související témata: