Hlavní obsah

Grant: Na Arsenalu jsme si zasloužili minimálně remizovat

Ostře sledovaná bitva mezi Arsenalem a Chelsea v 17. kole anglické Premier League dopadla lépe pro domácí fotbalisty, kteří vyhráli brankou Gallase. Gólman Chelsea Petr Čech trestuhodně podběhl rohový kop, a Arsenal se tak dostal na první příčku ligové tabulky. Na dotírající Manchester United má náskok jednoho bodu, Chelsea zaujímá třetí příčku. „Zasloužili jsme si minimálně remizovat,“ tvrdil po utkání manažer Chelsea Avram Grant.

Článek

První a jediná trefa padla až v nastavení prvního poločasu, když na zahrávaný rohový kop Arsenalu Petr Čech nedosáhl a bývalý spoluhráč českého brankáře Gallas svou brankou rozhodl o konečném výsledků utkání. „V prvním poločase jsme dobře bránili a ve druhé půli jsme hráli velmi dobře. Myslím si, že Almunia v utkání předvedl několik kvalitních zákroků,“ vyzdvihl na stránkách goal.com Grant výkon brankáře soupeře.

Jeden z momentů utkání, které vyvolaly velké emoce byl střet Eboueho s Johnem Terrym ze 38. minuty. Fotbalista Arsenalu šlapákem fauloval kapitána Chelsea, který po chvilce musel vystřídat. „Když jsem viděl tuto situaci ze záznamu v televizi, vypadalo to hodně hrozivě,“ řekl k incidentu Grant.

„Rozhodnutí nechávám na rozhodčím, ale pro nás to bylo špatné, když jsme navíc přišli o tolik hráčů,“ reagoval trenér Chelsea na otázku, zda-li měl být Eboue za svůj zákrok vyloučen.

Gallas je pro Arsenal velmi platný

Manažer Arsenalu Arséne Wenger si naopak nemůže vynachválit svého střelce Williama Gallase, kterého považuje za pravého vůdce svého týmu. „Nejsem si jistý, jestli já bych za Čechem vyskočil, protože bych si myslel, že on míč do svých rukou přede mnou chytí,“ vyzdvihl Gallasovu důslednost manažer Kanonýrů.

„Arsenal je výjimečný klub a William je hotový vůdce, který ukazuje, jak chceme fungovat. Pro tým udělá hrozně moc nejen na hřišti, ale také i mimo něj, což je pro tým ohromně důležitě,“ vyzdvihl na stránkách goal.com Gallasův přínos pro tým Wenger.

Reklama

Související témata: