Hlavní obsah

Zraněný Terry bude chybět Chelsea minimálně šest týdnů

Minimálně šest týdnů se budou muset fotbalisté Chelsea obejít bez svého kapitána Johna Terryho. Sedmadvacetiletý obránce si poranil pravou nohu v nedělním šlágru Premier League proti Arsenalu, který Chelsea prohrála 0:1.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Kapitán Chelsea John Terry

Článek

Reprezentační kapitán Terry nedohrál po střetu s Emmanuelem Ebouem ani první poločas. "Má zlomené tři kůstky, včetně zánártní kůstky prostředníčku," uvedl lékařský tým Chelsea na oficiální internetové stránce. Londýnský klub odhaduje dobu léčení na šest týdnů, deník The Sun upozorňuje, že se tento typ zranění může hojit i dvakrát déle.

Klíčový muž Chelsea a národního týmu se přitom nedávno vrátil po zranění kolena, jež ho připravilo o sedm zápasů i závěr neúspěšné kvalifikace o postup na Euro 2008. Terry tak zmeškal poslední zápasy pod koučem Stevem McClarenem a není jisté, zda stihne debut jeho nástupce Fabia Capella. Anglie se poprvé se slavným Italem na lavičce představí 6. února ve Wembley proti Švýcarsku.

Terry je dalším z řady anglických reprezentantů, kteří v posledních letech utrpěli zlomeninu zánártní kůstky. S tímto nepříjemným zraněním se potýkali například Wayne Rooney (dokonce dvakrát), Michael Owen, Steven Gerrard, Gary Neville, Ashley Cole, Emile Heskey a Ledley King.

Reklama

Související témata: