Hlavní obsah

Manchester City poprvé doma nevyhrál a vypadl z Ligového poháru

Fotbalisté Manchesteru City prohráli ve čtvrtfinále anglického Ligového poháru 0:2 s Tottenhamem a přišli o skvělou bilanci na domácím stadiónu, kde v letošní sezóně vyhráli všech deset předchozích zápasů. Ve druhém utkání čtvrtfinále vyhráli fotbalisté Arsenalu v Blackburnu 3:2 v prodloužení díky brance chorvatského útočníka Eduarda da Silvy, přestože celé prodloužení hráli bez vyloučeného záložníka Denilsona.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Hráči Tottenhamu se radují z gólu Jermaina Jenase (ilustrační foto)

Článek

Tottenham v úterý uspěl, i když hrál od 20. minuty bez vyloučeného Zokory. Už v páté minutě poslal hosty do vedení Defoe, v závěru pojistil vítězství Malbranque. Gólman Radek Černý sledoval výhru Tottenhamu z lavičky náhradníků.

Trenér Arsenalu Arséne Wenger udělal v sestavě oproti nedělnímu ligovému duelu s Chelsea jedenáct změn, český záložník Tomáš Rosický nebyl ani mezi náhradníky.

Arsenal v první půli soupeře jasně přehrával a po gólech Diabyho a Da Silvy si vypracoval vedení 2:0. Blackburnu se však díky Roque Santa Cruzovi podařilo ještě před přestávkou snížit a ve druhé půli paraguayský hráč ukázal, že v posledních zápasech má skvělou formu a svou pátou brankou ve druhém utkání za sebou vyrovnal.

Zápas loňskému finalistovi Arsenalu zkomplikoval v nastavení normální hrací doby Denilson, který dostal červenou kartu. Navzdory oslabení se ale lídrovi Premier League podařilo v prodloužení skórovat, když druhou trefu v utkání si připsal Da Silva.

O posledním semifinalistovi se rozhodne ve středečním duelu mezi Chelsea a Liverpoolem.

Výsledky - čtvrtfinále:
Manchester City - Tottenham 0:2
Branky: 5. Defoe, 82. Malbranque
Blackburn - Arsenal 2:3 po prodl.
Branky: 42. a 60. Cruz - 29. a 104. Da Silva, 6. Diaby

Reklama

Související témata: