Hlavní obsah

Fotbalisté Chelsea si v Carling Cupu smlsli na Liverpoolu

PRAHA

V souboji dvou anglických fotbalových gigantů si v rámci čtvrtfinále Carling Cupu Chelsea poradila na svém stadiónu s Liverpoolem. Branky začaly padat do sítě "Reds" až po prvním poločase. Nejprve otevřel skóre štastnou střelou Frank Lampard, jemuž pomohla teč a v 90. minutě ztvrdil postup do semifinále dělovkou Andrej Ševčenko.

Článek

Na branky si musel zaplněný stadión na Stamford Bridge počkat až po prvním poločase. Přestože měla Chelsea několik slibných příležitostí, z nichž nejnebezpečnější byla střela Mikela v 54. minutě, skóre se měnilo až o pět minut později.

Frank Lampard v pokutovém území vypálil z pravé strany a obránce "Reds" Carragher si ránu ztečoval do sítě. Vedení neunesl liverpoolský Peter Crouch a poslal k zemi Obi Mikela, za což si vysloužil červenou kartu.

I v deseti mužích v poli se snažil Liverpool s výsledkem něco udělat a nejblíže k vyrovnání měl Andrij Voronin. Ukrajinský fotbalista utekl po pravé straně a stíhán zadákem domácích stačil z hranice pokutového území ohrozit Petra Čecha. Jeho rána po zemi se však mezi tyče českého brankáře nevešla.

Naopak definitvní postupovou pojistku zařídil již v nastaveném čase jmenovec Voronina Ševčenko, na kterého trenér Grant při zranění Drogby hodně spoléhá. Bývalý hráč AC Milán z velkého úhlu propálil brankáře Liverpoolu Itandjeho, který naskočil za jedničku mezi tyčemi Španěla Pepe Reinu. Důležitou úlohu odehrál navrátilec do sestavy londýnského celku Michael Ballack, který zpracoval a usměrnil centr na ukrajinského útočníka.

Chelsea si tak po výhře 2:0 nad Liverpoolem spravila chuť po porážce 0:1 s Arsenalem v 17. kole Premier league a postupila do semifinále Carling Cupu. Mezi poslední čtyři celky se probojovaly již dříve Tottenham, Everton a Arsenal.

Chelsea - Liverpool 2:0 (0:0)
Branky: 59. Lampard, 90. Ševčenko
Červená karta:Crouch (60.), žluté karty: Alonso, Lucas, Sissoko, diváci: 41 366, rozhodčí: Martin Atkinson.
Chelsea: Čech - Bridge, Carvalho, Belletti, Ben-Haim, Essien, Obi (Ballack 68), Lampard, Kalou, Ševčenko (Sidwell 90), Sinclair (Joe Cole 57).
Liverpool: Itandje - Arbeloa, Carragher, Hobbs, Aurelio, Sissoko, Lucas, Alonso (El Zhar 60), Voronin, Crouch, Babel (Benayoun 73).

Reklama

Související témata: