Hlavní obsah

Rooney je potěšený příchodem Capella, Beckhamovi přeje stovku

PRAHA/MANCHESTER

Útočník anglické fotbalové reprezentace Wayne Rooney je potěšený příchodem Fabia Capella na pozici trenéra Albionu. "Podařilo se mu vyhrát každou soutěž, ve které působil," řekl uznale Ronney na stránkách skysports.com o úspěších italského trenéra. Útočník Manchesteru United by navíc přál svému spoluhráči Davidu Beckhamovi, aby pod novým trenérem dostal příležitost hrát.

Článek

Capello nahradil na lavičce odvolaného Steve McClarena, kterému se nepodařilo probojovat se s týmem na ME 2008. „Určitě se bude jednat o změnu, jak jsem řekl, jeho minulost je oslnivá a co jsem slyšel, tak je považován za disciplinovaného trenéra,“ řekl na adresu italského stratéga obávaný anglický střelec.

„Věřím, že jeho angažování bude Anglii prospěšné a že se mu podaří s hráči nastoupit na vítěznou cestu,“ dodal Rooney, který za svého působení v národním týmu odehrál čtyřicet utkání, v nichž nastřílel čtrnáct branek.

Rooney by byl ve spojitosti s postavou nového trenéra rád, kdyby v jeho týmu dostala ještě příležitost anglická hvězda David Beckham. Ten má na kontě zatím 99 utkání za reprezentaci a historické stovky by se mohl dočkat, pakliže by ho Capello nominoval například už na únorové utkání proti Švýcarsku.

„Nejen proto, že je Beckham člověk a kamarád, kterého máme rádi, ale myslím si, že je stále dobrý na to, aby mohl hrát za Anglii. To je ten hlavní důvod, proč by měl být vybrán,“ dodal Rooney na závěr.

Reklama

Související témata: