Hlavní obsah

Arsenal dál vede ligu, Liverpool si zastřílel

Vedoucí tým anglické fotbalové Premier League Arsenal Londýn slaví po vítězství 2:1 v derby nad Tottenhamem zisk důležitých tří bodů. Úvodní zápas 18. kola rozhodl v 75. minutě gólem hlavou domácí Bendtner, když do té doby strávil na hřišti pouhé dvě minuty. V Liverpoolu viděli fanoušci hned pět branek. Pro potěšení domácích čtyři z nich skončily v brance hostujícího Portsmouthu.

Článek

Když se fanoušci v utkání Arsenalu s Tottenhamem celý první poločas gólu nedočkali, v tom druhém už na první gól dlouho nečekali. Ve 48. minutě domácí stadión rozveselil Adebayor, ke kterému se míč dostal po patičce Fabregase, kterému středem hřiště poslal kolmou přihrávku Tomáš Rosický.

Tři body zajistil střídající Bendtner

Hostující Kohouti měli velkou šanci na vyrovnání v 65. minutě. Ke Keanovi se z pravé strany snesl centr, který útočník Tottenhamu napálil do břevna Almuniovy branky. O minutu později už bylo všechno jinak. Další patička v klíčové chvíli našla v pokutovém území Arsenalu kopačky bulharského kanonýra Dimitara Berbatova a ten nechytatelnou ranou prostřelil gólmana Arsenalu.

Zápas od té chvíle nabral rychlý spád a fotbalisté obou týmů těšili fanoušky rychlou hrou nahoru a dolu. V 72. minutě si střelec první branky Berbatov v pokutovém území hodil míč na levou nohu a byl faulován. Rozhodčí se s verdiktem pokutového kopu dlouho nerozpakoval. Míč si tak na penaltu postavil Keane, ovšem šťastnější byl o chvíli později domácí gólman Almunia, který střelu irského reprezentanta vystihl.

O to víc si musel útočník Tottenhamu svůj marný pokus vyčítat čtvrthodinu před koncem. V 75. minutě se svou hlavičkou nemýlil domácí Bendtner, který po pouhých dvou minutách na hřišti rozradostnil domácí stadión gólem na 2:1 a vrátil tak vedení definitivně na stranu Arsenalu.

V Liverpoolu k vidění hned pět branek

V dalším utkání předvánočního kola si vybrali velkou porci smůly fotbalisté Portsmouthu, kteří na Anfield Road prohrávali s Liverpoolem po 16. minutách už dva nula. Pravdou je, že si to za svou laxnost v počátku utkání zasloužili, ovšem obzvláště druhá branka byla hodně nešťastná, když si jí do vlastní sítě vstřelil obránce Portsmouthu Sylvain Distin. První úspěch si připsali Reds po 13. minutách, když se z voleje parádně trefil izraelský fotbalista Yossi Benayoun.

O zdramatizování se postaral ve druhém poločase v 56. minutě Benjani Mwaruwari, když v pokutovém území domácích zachoval chladnou hlavu a nekompromisně poslal míč k levé tyči brankáře Liverpoolu. Naopak o uklidnění domácích se postaral Fernando Torres v 67. minutě, když placírkou s přehledem navýšil skóre na 3:1. Ten samý hráč se postaral o čtvrtý gól domácích v 85. minutě, když z voleje poslal míč do branky hostů.

West Ham zachránil výhru až v závěru utkání

Aktuálně osmý tým anglické Premier League Aston Villa přivítal na svém hřišti čtvrtý Manchester City. Hosty dostal do vedení již v 11. minutě Bianchi, aby o tři minuty později vyrovnal na 1:1 John Carew. Další remíza se zrodila ve Fulhamu, kde remizovali fotbalisté Wiganu. Ti vedli díky úspěšné střele Markuse Benta, ale o konečné remíze 1:1 rozhodl v 78. minutě domácí Clint Dempsey.

V Middlesbrough se vše podstatné z prvního poločasu odehrálo až na jeho konci. Do sítě West Hamu se nejprve trefil čtyři minuty před koncem první půle Wheater a hostující Ashton poslal svou branku oba týmy do kabin za nerozhodného stavu. O smutný konec zápasu pro domácí se postaral v 90. minutě hostující Parker. West Ham tak vyhrál 2:1

Premier League - 18. kolo:
Arsenal - Tottenham 2:1 (0:0)
Branky: 48. Adebayor, 75. Bendtner - 66. Berbatov
Sestava Tottenhamu, který na jaře nastoupí v Poháru UEFA proti Slavii:
Robinson - Tainio, Kaboul, Chimbonda, Jong-pchjo (80. Taarabt) - Lennon, O'Hara, Boateng (60. Huddlestone), Malbranque - Berbatov, Keane (74. Defoe).
Aston Villa - Manchester City 1:1
Branky: 16. Carew - 13. Bianchi
Bolton - Birmingham 3:0
Branky: 78. a 90.+3 Anelka, 72. Diouf
Fulham - Wigan 1:1
Branky: 78. Dempsey - 70. M. Bent
Liverpool - Portsmouth 4:1
Branky: 67. a 85. Torres, 13. Benajun, 16. vlastní Distin
Middlesbrough - West Ham United 1:2
Branky: 40. Wheater - 44. Ashton, 90. Parker
Reading - Sunderland 2:1
Branky: 69. Ingimarsson, 90.+2 Hunt - 82. Chopra z pen.

Reklama

Související témata: