Hlavní obsah

Wenger: Neproměněná penalta byla pro Tottenham psychickou ranou

Těžkou zkouškou si prošli v sobotu v zápase 18. kola anglické Premier League proti Tottenhamu fotbalisté Arsenalu. Na začátku druhého poločasu se sice brankou Adebayora dostali do vedení, v 66. minutě ale srovnal bulharský kanonýr Berbatov a o pět minut později měli hosté ideální příležitost jít do vedení. Po faulu na Berbatova zahrával Robbie Keane pokutový kop, Almunia ale jeho přízemní střelu vyrazil. „Neproměněná penalta byla pro Tottenham psychickým úderem,“ našel po zápase klíčový moment kouč Kanonýrů Arsene Wenger.

Článek

„Robbie je obvykle při zahrávání penalt velmi přesný, ale nyní udělal chybu v době, kdy jsme vstřelení gólu potřebovali,“ litoval kouč hostů Juande Ramos. Zároveň dodal, že neúspěšného střelce tento moment hodně mrzel. „Je jasné, že je naštvaný. Zvláště když rivalita mezi oběma týmy je hodně vyostřená,“ připomněl, že zápasy těchto londýnských týmů berou nejen fanoušci velice prestižně.

Hrdina okamžiku, brankář Manuel Almunia, svůj zákrok nijak nepřeceňoval. „Byl to odhad, intuice, štěstí. Ani to moc netrénuju.“ O čtyři minuty později musela zahozená penalta mrzet Kohouty ještě více. Na rohový kop Fabregase si naskočil dánský útočník Nicklas Bendtner a tvrdou hlavičkou vrátil domácím vedení. Šťastný střelec byl přitom v té době na hrací ploše sotva deset vteřin.

První půle se Arsenalu příliš nevydařila, jeho hráči se jen ztěžka dostávali přes dobře pracující defenzivu soupeře. „Nebyl to z naší strany dobrý výkon,“ dobře věděl Wenger. Do druhého dějství ale vlétli Kanonýři náporem, což vyústilo ve vedoucí gól. „Možná jsme ale potom až moc mysleli na udržení výsledku. Tottenham hrál dobrý zápas a dokázal se vrátit do zápasu,“ dodal Wenger

Reklama

Související témata: