Hlavní obsah

Bilič odmítl trénovat Fulham, chce se soustředit na Chorvatsko

LONDÝN

Fotbalový trenér Slaven Bilič odmítl angažmá v londýnském Fulhamu, který v pátek odvolal z funkce Lawrieho Sancheze. Bilič se chce naplno věnovat práci u chorvatské reprezentace, kterou připravuje na mistrovství Evropy v příštím roce.

Článek

Majitel Fulhamu Mohamed Al Fayed stál o služby bývalého obránce West Hamu a Evertonu natolik, že mu nabídl, aby oba posty zastával současně. Bilič však nepřijal ani tuto možnost.

"Před mistrovstvím Evropy žádnou jinou práci nevezmu, v žádném případě," uvedl devětatřicetiletý trenér. "Vážně nechci dělat věci napůl, ať by to byl Fulham, Manchester United nebo tým z druhé chorvatské ligy," dodal Bilič.

Jeho budoucnost u národního týmu je přitom nejasná. Začátkem prosince mu chorvatská federace nabídla prodloužení smlouvy do roku 2010, ale Bilič odmítl.

Předchozí kouč Fulhamu Sanchez kvůli nabídce londýnského klubu opustil uprostřed kvalifikace mistrovství Evropy tým Severního Irska, s nímž do té doby vedl skupinu. Na lavičce Fulhamu však vydržel pouze sedm měsíců.

Reklama

Související témata: