Hlavní obsah

Chelsea zvažuje nákup španělského brankáře Caňizarese

Do londýnské Chelsea by v lednu mohl přijít osmatřicetiletý španělský fotbalový gólman Santiago Caňizares, který před Vánoci skončil ve Valencii. Ve středu to uvedl list Daily Mirror, podle nějž se tak chce trenér Avram Grant pojistit pro případ, že by současně byli mimo hru dva muži ze současného brankářského trojlístku.

Článek

Po zranění Petra Čecha v nedělním utkání s Blackburnem musel zápas dochytat Portugalec Hilário, poněvadž i italský gólman Carlo Cudicini je zraněný. Grant tak měl vedle Hilária k dispozici už jen sedmnáctiletého Rhyse Taylora. Čech se nicméně ze zranění kyčle rychle zotavil a ve středečním duelu proti Aston Ville se znovu postavil do branky.

Caňizarese spolu s Miguelem Angelem Angulem a Davidem Albeldou vyřadil trenér Ronald Koeman před týdnem z kádru Valencie. Po jediné výhře z osmi zápasů Koeman španělským reprezentantům oznámil, že si mohou hledat nové angažmá.

Caňizares se poté nechal slyšet, že zvažuje konec kariéry. "Kdysi jsem řekl, že dres Valencie bude mým posledním, a po tomhle rozhodnutí klubu to tak asi dopadne," uvedl gólman.

Do podobné situace s nedostatkem gólmanů se Chelsea dostala i loni na podzim. Tehdy ji vedení klubu vyřešilo krátkodobou smlouvou s třiatřicetiletým švédským brankářem Magnusem Hedmanem, který si však za celý půlrok ani jednou nezachytal.

Reklama

Související témata: