Hlavní obsah

Wenger: Dokázali jsme, že máme týmového ducha

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté Arsenalu jsou zpět na prvním místě anglické Premier League. Pomohli jim k tomu i jejich londýnští kolegové z West Hamu, kteří porazili Manchester United 2:1. Hlavní postavou zápasu byl Cristiano Ronaldo. Jeden gól dal, ale druhý z penalty nepřidal. Kanonýři zaváhání svého soka využili a vyhráli nad Evertonem 4:1. Kapitán českých reprezentantů Tomáš Rosický se na hřišti objevil až v závěru utkání, přesto se stačil zapsat do listiny střelců a zpečetit výhru svého týmu.

Článek

Hráči Manchesteru v utkání na hřišti West Hamu vyhráli první poločas 1:0. Zasloužil se o to Portugalec Ronaldo, jenž zužitkoval Giggsův centr. Trenér Rudých ďáblů ale s výkonem svého týmu v prvním poločase spokojen nebyl. „Nehráli jsme dobře, zvláště v prvním poločase. Soupeř byl velice agresivní, neměli jsme prostor na to, abychom hráli svou vlastní hru,“ řekl po zápase pro oficiální web United.

Ve druhé půli mohli obhájci titulu svůj náskok pojistit. V pokutovém území totiž zahrál rukou Jonathan Spector a sudí nařídil pokutový kop. Míč si postavil střelec první branky, svůj tým do dvougólového vedení však neposlal. „Ronaldo nedal penaltu, ale to se stává. I potom jsme byli ve výhodné pozici, když jsme vedli 1:0,“ zastával se po zápase dvaadvacetiletého záložníka jeho spoluhráč Darren Fletcher. „Není to jeho vina. Je to skvělý hráč. Vyhrál nám už mnoho zápasu a my díky němu získali hodně bodů,“ pokračoval.

Během čtyř minut Kladiváři vývoj zápasu otočili. Nejdříve se v 77. minutě trefil stoper Anton Ferdinand a poté i Matthew Upson. „Prohráli jsme dvěma góly, které jsme dostali v krátkém časovém rozmezí. To vypovídá o všem,“ bilancoval Ferguson po zápase. „Pokud se něco takového stane, je něco špatně,“ dodal.

Eduardo otočil výsledek

Arsenal, který svůj zápas hrál s vědomím, že Manchester ztratil body, se na své vítězství nadřel. Po rohovém kopu totiž dostal do vedení domácí fotbalisty Tim Cahill. Hráčům Arsenalu vázla souhra, naopak fotbalisté liverpoolského týmu byli u všech míčů dříve. „Byli jsme nervózní po výsledku zápasu Manchesteru,“ přiznal trenér Kanonýrů Arsene Wenger na oficiálních stránkách klubu.

Do druhé půle ale jakoby nastoupili jiní hráči. Už po dvou minutách vyrovnal Eduardo a za chvíli strhl tentýž hráč vedení na stranu Arsenalu. Třetí zásah přidal Emmanuel Adebayor. Právě třetí gól byl podle Wengera zlomovým okamžikem utkání, jeho tým totiž v té době hrál oslaben o vyloučeného Bendtnera. „Nepřistoupili jsme na to, že máme o jednoho muže na hřišti méně a po osudové chybě soupeře jsme udělali rozhodující krok k vítězství,“ myslí Wenger.

Český středopolař Tomáš Rosický vyběhl do zápasu až v 88. minutě, když vystřídal Francesca Fabregase. Po pár minutách na hřišti stanovil přízemní střelou konečné skóre na 4:1 pro londýnský klub. „Je to pro nás skvělý výsledek. Dokázali jsme, že umíme bojovat, a že máme týmového ducha,“ byl spokojen francouzský kouč.

Konečné skóre ale neodpovídalo průběhu utkání. Hlavně v prvním poločase byli domácí fotbalisté lepší. Toho si byl vědom i trenér Londýňanů. „Výsledek 1:4 je pro Everton příliš krutý, rozdíl mezi týmy nebyl tak veliký,“ zakončil Wenger.

Reklama

Související témata: