Hlavní obsah

Kouč Ferguson dal hráčům za vánoční večírek miliónovou pokutu

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru United neunikli trestu za patnáctihodinovou vánoční pitku, která skončila údajným znásilněním jedné ženy. Trenér Alex Ferguson jim dal pokutu milión liber. Finanční trest přišel krátce poté, co skotský kouč zakázal hráčům veškeré večírky, včetně případné oslavy ligového titulu.

Foto: Internet

Alex Ferguson

Článek

Podle listu News of the World se jedná o nejvyšší pokutu udělenou klubem v historii Premier League. Na částku, která půjde celá na zatím nespecifikované charitativní účely, se musí složit třicítka hráčů. Jediným fotbalistou, který unikl trestu a pověstnému "Fergieho fénu" byl Cristiano Ronaldo, protože místo večírku byl v Curychu na galavečeru FIFA.

Ferguson přistoupil k sankcím poté, co se hráči United dostali do potíží, když jedna z návštěvnic jejich vánočního večírku ohlásila na policii, že ji znásilnil devatenáctiletý obránce Johnny Evans. Incident se údajně odehrál 19. prosince ve čtyři hodiny ráno v hotelu Great John Street, který byl celý zamluven pro účastníky oslav.

Hráči úřadujícího mistra za večírek zaplatili v přepočtu téměř čtyři milióny korun a pozvali si na něj sto striptérek. O bezpečnost se měla starat osmičlenná ochranka. Evans obvinění striktně odmítl a po výslechu byl propuštěn na kauci.

Reklama

Související témata: