Hlavní obsah

Kouč Tottenhamu Ramos ztratil trpělivost se svými defenzivními hráči

PRAHA/LONDÝN

Jarní soupeř pražské fotbalové Slavie v Poháru UEFA, anglický Tottenham, řeší vážnou situaci ve své defenzívě. Trenér londýnského klubu Juande Ramos ztratil trpělivost s výkony svých zadáků, čemuž dopomohla také poslední prohra s Aston Villou 1:2, ve kterém Tottenham inkasoval oba góly opět po standardních situací. „Tento problém s defenzívou musíme vyřešit,“ řekl na stránkách goal.com Ramos.

Článek

Španělský trenér Tottenhamu pohrozil svým defenzivním hráčům tvrzením, že zamýšlí v tomto měsíci podepsat smlouvy s novými hráči, aby zamezil častému inkasování branek po standardních situacích.

„V defenzívě není vše tak, jak by mělo být, na to se musíme zaměřit. Když si nemůžeme s takovýmto problémem poradit se současnými hráči, které v týmu máme, poohlédneme se po jiných fotbalistech,“ řekl na goal.com jednoznačně Ramos.

Kohouti z Londýna zaujímají v tabulce anglické nejvyšší soutěže 12. příčku, s čímž nemůže být vedení klubu spokojeno. Tottenham se sice probojoval do semifinále Carling cupu, kde se utká s městským rivalem Arsenalem, ovšem stále doplácí na špatný vstup do sezóny, který se odrazil i na říjnovém odvolání kouče Martina Jola.

„Draze platíme za naše chyby. V posledních týdnech jsme z toho udělali zvyk, když jsme soupeřům dovolili vstřelit tolik branek ze standardních situací. Potom se těžko vyhrává,“ zrekapituloval fakta posledních zápasů současný trenér Tottenhamu.

Klíčoví hráči musí zůstat

Ramosův svěřenec v brance Paul Robinson, který je v týmu jedničkou před exslávistou Radkem Černým věří, že jeho tým může uspět jak v Carling cupu, tak i v cestě tabulkou vzhůru. „Doufejme, že se nám podaří dojít v Carling cupu do finále, a že trenér bude moci stavět na našich výkonech, abychom se v tabulce posunuli výš,“ řekl Robinson.

Tohoto úspěchu podle anglického reprezentačního brankáře dosáhne Tottenham jen za předpokladu, že z klubu neodejdou klíčoví hráči. „Jestli chceme dosáhnout daleko, musíme udržet hráče jako je Berbatov,“ sklonil poklonu svému bulharskému spoluhráči z útoku Robinson.

Reklama

Související témata: