Hlavní obsah

Fotbalový potížista Barton opustil vězení na kauci

Fotbalista Newcastlu Joey Barton byl ve čtvrtek na kauci propuštěn z liverpoolského vězení, kde strávil týden kvůli potyčce v restauraci McDonald's. Soud ve čtvrtek nejprve odmítl pětadvacetiletého záložníka propustit, navíc ještě rozšířil jeho obvinění na napadení s ublížením na zdraví; odpoledne však vyšší instance nabídku kauce od hráčova právníka přijala.

Článek

Barton, jenž si loni v únoru odbyl debut v dresu anglické reprezentace, byl ve čtvrtek 27. prosince zatčen spolu se svým devatenáctiletým bratrem Andrewem a sedmadvacetiletou ženou v centru rodného Liverpoolu. Policie ho obvinila z toho, že byl spolu se svými přáteli účastníkem dvou incidentů po hádkách ve fastfoodu.

Mladší Barton a žena byli propuštěni na kauci druhý den, známý fotbalista ne, nejspíš i proto, že už nyní byl na svobodě pouze díky dvěma kaucím po jiných prohřešcích proti zákonu. Čtvrtečního jednání u soudu se Barton nezúčastnil, pouze se objevil na videonahrávce v tradičním šedém vězeňském úboru a džínách.

Podmínky Bartonova propuštění liverpoolský soud neupřesnil. Jeden ze soudních úředníků však podle agentury Reuters uvedl, že jsou "velmi přísné".

Barton má za sebou již více prohřešků

Talentovaný záložník, jenž přišel do Newcastlu loni v létě z Manchesteru City, už kvůli pobytu ve vězení vynechal dva zápasy svého mužstva. Příští jednání v jeho případu přijde na řadu 16. ledna.

Barton má za sebou pestrou škálu prohřešků na trávníku i mimo něj. Na svobodě byl i díky kauci, kterou zaplatil po květnovém zatčení za napadení spoluhráče Ousmana Daba na tréninku. V červnu ho čeká kvůli tomuto incidentu soud.

V minulosti kontroverzní fotbalista popálil na vánočním večírku cigaretou spoluhráče, což ho stálo šestitýdenní plat v celkové výši 60 tisíc liber. Manchester City ho rovněž poslal domů z turné v Thajsku, kde se popral s patnáctiletým fanouškem Evertonu, a udělil mu pokutu 120 tisíc liber. Předloni v říjnu Barton vystrčil na příznivce stejného klubu holou zadnici a dostal pokutu 2000 liber.

Reklama

Související témata: