Hlavní obsah

Ramos: Pokud Berbatov odejde, bude to za rekordní sumu

PRAHA/LONDÝN

Trenér Tottenhamu Hotspur Juande Ramos se jen tak nechce vzdát svého nejcennějšího klenotu, který má. Útočník Kohoutů Dimitar Berbatov má podle jeho slov svolení k odchodu, ovšem suma peněz, kterou by musel případný zájemce nabídnout, má být rekordní v historii přestupu hráče na Britských ostrovech. „Nechceme ho prodávat, ale každý má svou cenu,“ řekl na stránkách goal.com Ramos.

Článek

O Dimitara Berbatova se zajímá například londýnská Chelsea nebo Manchester United. Oba kluby ale musí počítat s tím, že pokud budou chtít předložit Tottenhamu nabídku na koupi bulharského útočníka, budou muset do klubové pokladny sáhnout pro více jak 30 miliónů liber (1,06 miliardy korun), což je zatím rekordní přestupová suma, za kterou přestoupil Andrej Ševčenko z AC Milán do Chelsea.

„Myslím si, že by případný zájemce musel překročit tuto rekordní sumu. V této chvíli se domníváme, že aktuální Berbatovova cena převyšuje tuto částku, za kterou přišel Ševčenko do Chelsea. Pro nás je to velmi důležitý hráč, nemůžeme ovšem říct, že je nenahraditelný. Nechceme ho prodávat, ale každý má svou cenu,“ řekl španělský trenér na stránkách goal.com.

„Není to otázka pro mě, jestli může takovouto sumu nějaký klub zaplatit. Je ale přirozené, že za hráče jeho formátu se musí případný zájemce dostat k takovéto částce, protože není příliš fotbalistů jako je on,“ dodal na adresu bulharského forvarda Ramos.

Berbatov je po Robbie Keaneovi a Jermainu Defoeovi třetím nejlepším střelcem klubu z aktuální soupisky mužstva. V 64 zápasech se mu podařilo v dresu Kohoutů vstřelit úctyhodných 24 branek.

Reklama