Hlavní obsah

Berbatova rozčilují spekulace o jeho přestupu z Tottenhamu

LONDÝN

Bulharského fotbalistu Dimitara Berbatova již unavují neustálé spekulace britských novinářů o jeho možném odchodu z Tottenhamu, který bude soupeřem pražské Slavie ve třetím kole Poháru UEFA. O Berbatova se údajně zajímají Manchester United či londýnská Chelsea, které nabízejí až 30 miliónů liber (1,05 miliardy korun), což by z Berbatova udělalo nejdražšího hráče anglické ligy v historii.

Článek

"Už je to absurdní," řekl Berbatov bulharské televizi Nova. "Jsem otrávený z toho, že neustále vidím své jméno na titulních stranách novin. Myslím, že už to novináři přehánějí. Je to pochopitelné, že spekulace pokračují až do úplného konce, ale já si přeji, aby mě novináři již nechali na pokoji. Chci jen hrát fotbal," uvedl nejlepší fotbalista Bulharska.

Paradoxně tyto spekulace rozvířil jeho agent Emil Dančev, který v rozhovoru pro deník The Sun prohlásil, že Berbatov je připraven opustit Tottenham, pokud dostane nabídku z nějakého velkoklubu. "Nejhorší na tom všem je, že v novinách vidím své citace, které jsem nikdy neřekl," reagoval na toto tvrzení Berbatov, který se kvůli tomu s Dančevem pohádal.

Šestadvacetiletý kanonýr přišel do Tottenhamu v roce 2006 z Leverkusenu za 11 miliónů liber. Záhy se stal obávaným střelcem. V minulé sezóně nastřílel 23 branek a v letošním ročníku již má na kontě 13 zásahů, přestože měl klub špatný vstup do sezony. Šest gólů dal Berbatov za poslední tři utkání.

Reklama

Související témata: