Hlavní obsah

Mladoboleslavský Matějovský přestoupil do Readingu

PRAHA

Český fotbalový reprezentant Marek Matějovský se definitivně upsal anglickému Readingu, se kterým podepsal smlouvu na 3,5 roku. Fotbalista o tom informoval na pondělní tiskové konferenci na pražském letišti po příletu z Londýna. Přestupová částka nebyla zveřejněna, spekuluje se o částce kolem miliónu liber.

Článek

Matějovský se tak stane pátým hráčem, který bude oblékat dres týmu z anglické Premier League. Již nyní v této soutěži nastupují Petr Čech, Tomáš Rosický, David Rozehnal a Radek Černý. Matějovského čeká první zahraniční angažmá.

"Je to nejlepší liga světa. Vím, do čeho jdu, mám už vybrané i bydlení. Odlétám dnes s rodinou. Doufám, že ukážu, že fotbal hrát umím,“ řekl Matějovský na tiskové konferenci. "V pondělí jsem se byl rozloučit v kabině. Všichni mně přáli hodně štěstí. Bylo to na rychlo, ale jinak to nešlo," pokračoval.

Jednání trvalo 90 minut

Prezident Mladé Boleslavi Josef Dufek uvedl, že vedení klubu mělo s Matějovským dohodu, že v případě adekvátní nabídky hráče uvolní. "Taková nabídkla přišla, 30. prosince proběhlo v Praze devadesátiminutové finální jednání se zástupci Readingu. Od pondělí je Marek hráčem Readingu," uvedl Dufek a poznamenal, že přestup byl dlouho připravovaný.

Na tiskové konferenci vystoupil také Viktor Kolář, ze zastupující agentury Sport Invest. "Reading chce změnit styl hry a Marek má být tím, kdo bude dávat ty správné časované přihrávky," řekl. Reading je aktuálně na 13. pozici v anglické nejvyšší soutěži.

Nahradit Matějovského by mohl Hodúr

Zájem o Matějovského ze strany zahraničních klubů odstartovalo především jeho účinkování v galapředstavení české reprezentace na německé půdě. Češi porazili své západní sousedy v rámci kvalifikace o Euro 2008 3:0 a šestadvacetiletý záložník dokonale nahradil kapitána Rosického, když sám jednou skóroval. Celkem v národním týmu Matějovský odehrál sedm utkání, poprvé nastoupil loni v únoru v Belgii.

Středočeský klub má i jasno o tom, kdo by měl po případném odchodu reprezentačního středopolaře tvořit hru. V Liberci odmítl prodloužit smlouvu slovenský špílmachr Ivan Hodúr, kterého by údajně Boleslav ráda angažovala. Od středočeského klubu Matějovský jako odměnu za dobré služby dostal doživotní permanentku pro dvě osoby.

Reklama

Související témata: