Hlavní obsah

Wright-Phillips vystřílel Chelsea v Carling Cupu výhru nad Evertonem

Fotbalisté Chelsea vyhráli v prvním semifinálovém zápase anglického Carling Cupu nad Evertonem 2:1. Londýnský klub poslal v prvním poločase do vedení Shaun Wright-Phillips. Po změně stran vyrovnával útočník Yakubu Aiyegbeni, jenž využil chyby brankáře Hilária. Ten nastoupil do branky Blues místo Petra Čecha, kterého na hřiště nepustil pohmožděný bok ze zápasu s Blackburem. O výhře rozhodl v nastaveném čase opět Wright-Phillips.

Článek

Chelsea držela zpočátku zápasu otěže ve svých rukou a soupeře do vážnější šance nepouštěla. Svou převahu vyjádřila gólem ve 26. minutě. Francouzský reprezentant Florent Malouda poslal chytrou přihrávku mezi obránce Evertonu, na níž si naběhl Wright-Phillips a povedenou ranou, která se odrazila od pravé tyče do brány, zařídil radostný povyk na Stamford Bridge. Tlak svěřenců Avrama Granta pokračoval. Hned dvě minuty po úvodní brance se k Timu Howardovi probíjel Joe Cole. Před zakončením byl však faulován. K míči na hranici šestnáctky se postavil Michael Ballack. Jeho střela mířila těsně vedle tyče amerického brankáře.

Deset minut po začátku druhé půle si slabší chvilku vybral John Obi Mikel, když nevybíravým skluzem fauloval Phila Nevilla. Z rukou rozhodčího viděl červenou kartu. Grant na vyloučení reagoval stáhnutím Colea, jehož nahradil Sidwell. V deseti mohl o navýšení náskoku rozhodnout Claudio Pizzaro, který se řítil sám na brankáře Howarda. Osmadvacetiletý gólman ale pokus útočníka Chelsea zneškodnil.

Vyrovnání po Sidwellově faulu

O několik minut později fauloval nevybíravým způsobem nový hráč na hřišti Sidwell. Při následné standardní situaci podběhl Čechův náhradník Hilário míč, který se dostal k Yakubu Aiyegbenimu. Na jeho nekompromisní střelu do horní části branky neměl portugalský brankář šanci dosáhnout. Gólman Chelsea mohl inkasovat o pět minut později podruhé. Nevyběhl totiž proti dravému průniku Jamese McFaddena, který téměř z nulového úhlu poslal balón mezi jeho tělem a přední tyčí. Z druhého gólu se ale hráči z Liverpoolu neradovali. Míč se otřel o pravou tyč, ale v síti neskončil.

O výsledku rozhodl až gól v nastavení. Tomu předcházel drtivý tlak londýnského týmu, jenž všechny své síly vrhl do ofenzívy. Dvě minuty po vypršení normální hrací doby se k míči v pokutovém území Evertonu dostal Ballack a vysokým obloučkem ho poslal k Wright-Phillipsovi. Při snaze ubránit anglického záložníka si míč do vlastní sítě srazil Joleon Lescott.

Sám Lescott mohl svou chybu ještě napravit. V poslední minutě utkání ale v souboji tváří v tvář s brankářem Hiláriem neuspěl.

Odveta úterního zápasu se hraje 23. ledna na stadiónu Evertonu. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Arsenal a Tottenham Hotspur.

Výsledek 1. semifinále Carling Cupu:
Chelsea - Everton 2:1 (26., 90.+2 Wright-Phillips - 64. Yakubu).

Reklama

Související témata: